Vodeni sportovi

Mihovil i Šime Fantela ostali na korak do odličja na Europskom prvenstvu u Aarhusu

Branimir Korać, HINA • ponedjeljak, 11.07.2022.
Mihovil i Šime Fantela ostali na korak do odličja na Europskom prvenstvu u Aarhusu

Hrvatski jedriličari Šime i Mihovil Fantela osvojili su četvrto mjesto u klasi 49-er na Europskom prvenstvu u danskom Aarhusu...

Zadarski jedriličari su u plovu za odličje bili peti, međutim to nije bilo dovoljno za osvajanje odličja. Trećeplasirani Britanci James Peters i Faynn Sterritt osvojili su broncu nakon što su u "medal race" kroz cilj prošli drugi.

Europski prvaci su postali Španjolci Diego Botin i Florian Triettel Paul, koji su jedrili gotovo besprijekorno na EP-u, a na posljednjim OI bili su četvrti. Osvajači srebra su Nizozemci, aktualni svjetski prvaci Bart Lambriex i Floris van de Werken.

Braća Fantela su 2018. godine u Aarhusu nakon nepune godine jedrenja u toj klasi postali svjetski prvaci, dok su u Austriji dvije godine poslije osvojili europsku broncu. Priliku da dokažu i potvrde svoju kvalitetu u samom vrhu ove klase imat će u Kanadi na Svjetskom prvenstvu, najavio je njihov trener Edo Fantela, ujedno izbornik Hrvatskog jedriličarskog saveza.

Zadarske jedriličarke u klasi 49er FX, blizanke Marija Anđela i Mihaela Micheli de Vitturi svoje prvo veliko natjecanje završile su na 49. mjestu.

Prvi put su na Europskom prvenstvu bili i šibenski jedriličari u klasi 49-er. U poretku 89 posada, Marko Smolić i Juraj Radačić završili su na 87. mjestu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!