Košarka

Woj: NBA će na duže staze potvrditi play-in turnir

Matej Kačan • ponedjeljak, 11.07.2022.
Woj: NBA će na duže staze potvrditi play-in turnir

Play-in turnir za popunu doigravanja u NBA ligi ostat će dio kalendara na nekoliko godina jer se u utorak očekuje potvrda turnira na sastanku odbora lige...

Nekima se iznimno sviđa, nekima i ne baš, ali play-in turnir za popunu doigravanja ostat će dio NBA lige na dogledno vrijeme. Kako javlja Adrian Wojnarowski s ESPN-a, odbor NBA lige odobrit će turnir za sljedećih nekoliko godina.

Play-in se prvi put pojavio u sezoni 2020/21 koja je zbog pandemije skraćena na 72 utakmice, a potvrđen je i za minulu sezonu. Sad više nema glasanja sezonu na sezonom, izglasan je na sljedećih nekoliko godina.

Koncept je doveo do toga da više ekipa igra ozbiljnu košarku do kraja sezone i ne tankira jer momčadi do desetog mjesta imaju šansu za doigravanje, a sedma i osma se nikako ne smiju opustiti.

Također, koncept eliminacijskih utakmica možda je povećao faktor sreće nakon 82 utakmice regularne sezone, ali donio je više uzbuđenja i play-in utakmice u pravilu su bile vrlo gledane, što je sigurno bio značajan faktor u odluci.

U utorak se očekuje sastanak odbora na kojem će se odluka potvrditi. Bilo je i protivnika koncepta poput LeBrona Jamesa, ali oni su bili u debeloj manjini i ovakva odluka svakako je očekivana.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

KošarkaNBA
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!