Nogomet

Dinamo saznao suparnika, Škupi ipak izdržao u Gibraltaru

Matej Kačan • utorak, 12.07.2022.
Dinamo saznao suparnika, Škupi ipak izdržao u Gibraltaru
Foto: UEFA

Odigrani su neki uzvratni dvoboji prvog pretkola Lige prvaka, a Dinamo je saznao svog suparnika u drugom. To je makedonski Škupi koji je izdržao u Gibraltaru...

Protivnik Dinama u drugom pretkolu Lige prvaka ipak će biti makedonski Škupi. Moomčad Gce Sedloskog izgubila je u Gibraltaru od Lincoln Red Impsa s 2:0, ali je u goste donijela 3:0 i ide dalje.

Ipak, bilo je dosta čupavo jer golovima Juanfrija i Casciara u posljednjih 20 minuta trebao je domaćinu samo jedan gol da anulira čitav zaostatak, ali do tog gola nije došlo i Škupi ipak ide dalje.

Dvoboji s Dinamom na rasporedu su 19. srpnja na Maksimiru i tjedan dana kasnije u Makedoniji.

Veliki preokret dogodio se u Bakuu gdje je Qarabag s 5:1 razbio Lech iz Poznana i preokrenuo je 1:0 iz Poljske. Jedan od pogodaka, onaj za 2:1 zabio je Filip Ozobić, a preokret je još luđi ako znamo da je Lech poveo i u gostima već u prvoj minuti.

No, do poluvremena je golovima Kadyja i Ozobića Qarabag preokrenuo, a u nastavku pala su još tri gola za uvjerljivu pobjedu i megdan Zurichu.

Antonio Milić odigrao je punu minutažu u obrani Lecha i svakaka se nije dobro proveo.

Iz Lige prvaka na dramatičan način ispao je latvijski RFS kojem je kapetan hrvatski veznjak, bivši igrač Inter Zaprešića i Osijeka Tomislav Šarić. RFS je iz Finske donio zaostatak od 1:0 protiv HJK-a, a onda je s 2:0 okrenuo.

No, Finci su golom Murila u 75. izborili produžetke pa i penale gdje su slavili s 5:4. Šarić je zabio svoj udarac s bijele točke u raspucavanju, ali promašio je srpski nogometaš Stefan Panić, strijelac drugog gola.

HJK u drugom pretkolu ide na Victoriju iz Plzena.

Liga prvaka, drugo pretkolo:
Lincoln Red Imps - Škupi 2:0 (2:3 uk.)
Qarabag - Lech Poznan 5:1 (5:2 uk.)
RFS - HJK 2:1 (2:2 uk. 4:5 p.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!