Nogomet

Malmö prošao nakon nove golijade, Ludogorec izbacio Sutjesku

Matej Kačan • utorak, 12.07.2022.
Malmö prošao nakon nove golijade, Ludogorec izbacio Sutjesku
Foto: UEFA

Odigrana su još četiri uzvratna susreta prvog pretkola Lige prvaka, a svoje mjesto u drugom krugu izborili su Shamrock, Dudelange, Ludogorec i Malmö...

Daleko najefikasniji dvomeč prvog pretkola Lige prvaka svakako je onaj sjevernoeuropski između Malmöa i islandskog Vikingura iz Rejkjavika. Šveđani su nakon 11 pogodaka i 3:2 pobjede iz prvog susreta obranili prednost s 3:3 na Islandu.

Poveo je domaćin preko Gunnarssona i za produžetak je Vikingur trebao zadržati gol razlike, ali od 34. do 47. minute gosti preko Birmančevića, Beijma, Christiansena preokreću i dolaze do 3:1. Izjednačili su do kraja Hansen i Gunnarsson drugim golom, ali nije bilo dovoljno.

Malmö će u drugom pretkolu na Žalgiris, a kompletiran je i par Ludogorec - Shamrock Rovers. Bugari su nakon 0:0 u prvom dvoboju protiv Sutjeske slavili u uzvratu s minimalnih 1:0, a jedini gol pao je u 53. minuti preko Sotirioua.

Simon Sluga ostao je na klupi Ludogoreca koji će na irski Shamrock. Irci su gostovali na Malti kod Hiberniansa i odigrali su bez pogodaka nakon 3:0 u prvom susretu. 1:0 pobjedu iz prvog susreta potvrdio je luksemburški Dudelange koji je s 2:1 u gostima svladao Tiranu.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!