Nogomet

Slovan izveo ludi preokret, Ferencvaroš razbio Tobol, Cluj opet izgubio u raspucavanju

Matej Kačan • srijeda, 13.07.2022.
Slovan izveo ludi preokret, Ferencvaroš razbio Tobol, Cluj opet izgubio u raspucavanju
Foto: UEFA

Odigrana su još četiri susreta prvog pretkola Lige prvaka i time su poznati svi sudionici drugog pretkola. Društvu su se priključili Slovan, Ferencvaroš, Pyunik Yerevan i Linfield...

Najveća drama uzvrata prvog pretkola Lige prvaka odigrala se u Gruziji. Dinamo Batumi dočekao je Slovan iz Bratislave na svom terenu nakon 0:0 u Slovačkoj. I ovdje je bilo 0:0 u 90 minuta, a u produžetku - drama.

U 104. minuti Davitašvili dovodi domaćina u vodstvo i čini se da Gruzijci idu dalje. No, u 115. Barseghyan izjednačava, a u trećoj minuti nadoknade drugog produžetka Vladimir Weiss zabija za 2:1, pobjedu i prolaz.

Slovaci u drugom pretkolu igraju protiv Ferencvaroša. Mađari su na domaćem terenu izbacili prošlogodišnjeg Hajdukovog krvnika, kazahstanski Tobol. Glavnu ulogu pak je igrao Dinamov krvnik Adam Traore koji je u dresu Šerifa prošle sezone napakostio Modrima.

Sad je opet dao dva gola, i to odmah prva dva u četvrtoj i 17. minuti. Laidouni je povisio na 3:0 i riješio sve s obzirom na to da je u Kazahstanu bilo 0:0. Za Tobol je smanjio Sergeev, ali u drugom poluvremenu Fortune Bassey s dva gola postavlja visokih 5:1.

Bivši igrač Rijeke Stjepan Lončar ušao je u igru u drugom poluvremenu, dok je hrvatska kolonija u Cluju dramatično ispala nakon izvođenja jedanaesteraca.

Gabriel Debeljuh i Lovro Cvek su počeli utakmicu, Karlo Muhar i Marko Dugandžić su ušli u igru za Cluj koji je iz Armenije donio 0:0 protiv Pyunik Yerevana i poveo u šestoj minuti preko Boatenga.

No, gosti izjednačavaju preko Gajić u 89., a u produžetku opet ista priča. Poveo je domaćin preko Petrille u 94. i opet Gajić izjednačava minutu prije kraja pa se ide na raspucavanje.

Dugandžić i Muhar zabili su svoje na raspucavanju, ali Petrila i Camora nisu i Armenci sa svim pogocima idu dalje na Dudelange.

Drame je bilo i u Sjevernoj Irskoj u otočkom dvoboju gdje je TNS iz Walesa donio 1:0, ali je Linfield na domaćem terenu postigao pogodak Mulgrewa za 1:0 i produžetak, a onda tamo u 95. minuti preko Devinea osigurao prolaz.

Liga prvaka, prvo pretkolo:
Dinamo Batumi - Slovan Bratislava 1:2 (1:2 uk.)
Ferencvaroš - Tobol 5:1 (5:1 uk.)
Cluj - Pyunik Yerevan 2:2 (2:2 uk. 3:5 p.)
Linfield - TNS 2:0 (2:1 uk.)

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!