Nogomet

Jakobušić o Livaji: 'Koliko god smo mu dali, malo smo mu dali, zna se koliko je on značajan za klub'

Branimir Korać • petak, 15.07.2022.
Jakobušić o Livaji: 'Koliko god smo mu dali, malo smo mu dali, zna se koliko je on značajan za klub'
Foto: FaH

Lukša Jakobušič prezadovoljan je zbog potpisa ugovora s Markom Livajom na pet godina, ali je govorio i o brojnim drugim važnim i bitnim temama...

Na konferenciji za medije koja je upriličena povodom potpisa Marka Livaje s Hajdukom do 2027. godine, predsjednik Lukša Jakobušić isticao je enormnu važnost Livaje za klub.

"Kako na terenu, tako i ovdje, ključ je Livaja, jednom smo ga doveli, dvaput zadržali. Dogovorili smo novi ugovor na pet godina jer on predstavlja ono što je Hajduk. On je simbol Splita i navijača, ali iza svega stoji znanje. Ima sve što treba, može ti se sviđati ili ne, ali ne možeš ga ignorirati, moraš poštovati. Naravno da se o iznosima ne razgovara, ali što je najvažnije, nema nikakvih klauzula, kada njemu dosadi reći će idem, kada nama dosadi bit će dobro je bilo, Hajduk je na prvom mjestu i nama i njemu. Je li to igranje, transfer ili nešto treće... Naši razgovori oko ugovora traju par sekundi. Koliko god smo mu dali, malo smo mu dali, zna se koliko je on značajan za klub. Prodali smo u godinu dana deset tisuća dresova. Imamo 75 tisuća članova i to radi njega. No on shvaća koji su okviri Hajduka. Htjeli bismo ga i brendirati, on ima nemoguće strpljenje kod tih potpisivanja, pa ćemo i mi sada malo prodavati majice, mogao bi biti naš novi Mišo. "

Jakobušić se osvrnuo i na SuperSport Superkup te je čestitao Dinamu na trofeju.

"SuperSport Superkup, htjeli smo taj trofej, lakše ga je uzeti u jednoj utakmici nego u pet kao Kup, ali nismo uspjeli, Kup jesmo. I za to sam ja kriv. Kada ne osvojiš Superkup, to je stvar organizacije. Čestitke Dinamu na vrlo zasluženom osvajanju Superkupa i želimo sreću svim hrvatskim klubovima u Europi."

Dotaknuo se Jakobušić i Europe koja je Hajdukova bolna točka.

"Želimo biti moćni i da nas poštuju. Vjerujem da smo na dobrom putu, jer i mi moramo poštovati druge. Želimo se boriti za sve trofeje, u svim natjecanjima. Imamo problem proći prvo pretkolo, a htjeli bismo se boriti u Europi za nešto, ali tome moramo težiti. Tu smo malo više od godinu i pol, mučimo se kao i svi ostali, slijedimo strategiju do 2027., u njoj piše da trebamo uzeti Kup i mi smo to napravili. Trebamo doći i do 80. mjesta, a za to trebamo rezultate. Najveći smo dužnik za hrvatski koeficijent, moramo malo ozbiljnije ostaviti traga u Europi, bilo bi onda i nama lakše."

Suradnja s Radomljem je dobra, rezultatski možda i malo predobra kroz šalu će Jakobušić.

"Hajduk 2 ukinuli smo lani zbog svega što se događa. Lani smo imali malo više transfera, ali smo gledali alternativu i to je naš partnerski klub Radomlje, ne filijala. Bilo je prošle godine i rezultatski predobro, završili su šesti, bit će izazovno ove godine. Vesele nas i žene, one su ušle u prvu ligu i očekujemo tu lijepe stvari. Bit će i medijski popraćene, dat će nam pravi štih."

Kalinić je potpisao, Livaja produžio, ostali?

"Nama je ključ zadržati nukleus ekipe i Marko je jedan od ključnih igrača. Potpisali smo i s Kalinićem, neki igrači imaju ugovore, nije dobro ni kada je predobro i prekomforno. Sa svima smo razgovarali i razgovarat ćemo."

Transferi nisu u njegovoj domeni nego Nikoličiusovoj, a tvrdi kako Biuka Hajduk ne nudi okolo.

"Najbolja stvar što se dogodila je da svatko radi svoj posao, ja odlučujem i potpisujem, ali transferi su u domeni sportskog direktora. Biuka više prodaju svi okolo nego što ga mi prodajemo. Što god da bude na kraju mog mandata, neću biti zadovoljan, ali zadovoljit će me ako vidim da su ljudi zadovoljni. Uvijek me zanima dupla kruna, ali volio bih i da u Europi nešto napravimo. Želimo sve dati od sebe. Nisam zadovoljan i samo naslovom prvaka, moj mandat je još dvije godine, neću biti zadovoljan ničim, a volio bih da budu zadovoljni svi oko mene."

Jakobušić dodaje kako postoji i napredak oko organitacija gostovanja za Hajdukove navijače.

"Nismo u institucijama, ali smo relevantni. Naš Ante Zebić s gospodom iz HNS-a dosta radi na tome. Radimo vidljivo i nevidljivo, možda bi neki htjeli da smo glasni, takvo je podneblje... Ali i Dinamo i Rijeka i Hajduk su se stavili oko sigurnosti, a HNS je na kraju najzainteresiraniji. Ako ne bude funckioniralo, bit ćemo glasni i trudit ćemo se da funkcionira. Najmanji problem su Rijeka, Split, Zagreb, veći su problem manji klubovi koji organizacijski teško sve to hvataju. Bilo bi im lakše da ne dođemo, ali zato će tu pomoći HNS protokolom."

FOTO: HINA/Mario STRMOTIĆ

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Istra 1961 3333:51-1837
7Varaždin 3235:42-736
8Gorica 3229:43-1435
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!