Nogomet

Tadić: 'Očekuje nas zahtjevna utakmica, ali idemo po pobjedu'

Matej Kačan • subota, 16.07.2022.
Tadić: 'Očekuje nas zahtjevna utakmica, ali idemo po pobjedu'

Dragan Tadić i Ivan Smolčić iz kuta Rijeke najavili su otvaranje nove sezone i dvoboj prvog kola koji Riječane očekuje protiv Šibenika...

Nogometaši Rijeke ulaze u novu sezonu SuperSport HNL-a dvobojem protiv Šibenika. Obje ekipe dosta su izmijenjene, a iz kuta favorita dvoboj je najavio Dragan Tadić.

"Prvo kolo je uvijek specifično i zahtjevno. Dosta smo mijenjali i mi i oni, ali očekujemo ekipu s gardom i da dostojno predstavimo Rijeku. Sastav je definiran, pripremali smo dvije opcije i odlučit ćemo kako ćemo izaći."

Rijeka će svakako zaigrati napadački i krenut će po pobjedu.

"Naravno da idemo po pobjedu, uvijek je tako. Očekujem zahtjevnu utakmicu. Skautirali smo ih, drukčiji im j pristup igri, drukčija su ekipa. Sad su kompaktniji u bloku, ali očekujem pobjedu."

Zdravstveni karton pogođen je dužim ozljedama, ali osim toga svi su zdravi.

"Svi su zdravi osim onih dužih ozljeda. Možda se i netko prije vrati, po pitanju Solana. Svi su odlično trenirali i zdravi su. Teško je procijeniti kad će Halilović biti spreman, ali ide s nama na put i bit će u kadru. Procijenit ćemo koliko može participirati, ali on je veliko pojačanje. Nije 100 posto spreman, ali može dati određenu minutažu."

Osvrnuo se Tadić na svakog ozlijeđenog igrača posebno:

"Ne znam točnu prognozu za Mitrovića, tek se vratio iz Finske, ali bit će duže vrijeme. Za Solana su optimistične najave, mogao bi se vratiti brže, a Galešić tek treba napraviti magnet. Trebao bi se priključiti ekipi za tjedan, dva. Vučkić nije igrao tek preventivno, neka ozljeda iz prošle sezone koja nije ozbiljna."

O europskim utakmicama ili ambicijama za ostatak sezone Tadić ne razmišlja.

"Svaka sljedeća utakmica je najbitnija, fokusiran sam samo na Šibenik. Kasnije ćemo dalje razmišljati, ne dovodim se u situaciju da mislim što će biti za mjesec, dva ili pola godine. U nogometu se živi samo danas. Ja sam fokusiran na dečke koje imam kao da će biti do kraja sezone, pojačanja su pitanja za upravu."

Dvoboj je najavio i Ivan Smolčić koji očekuje Rijeku koja će se boriti na maksimumu i davati sve od sebe.

"Očekujem specifičnu utakmicu. Znamo koliko nam pobjeda znači zbog atmosfere, dobrog ulaska i Europe. Moramo dati sve od sebe da se sretni vratimo kući. Svi znamo što se od nas očekuje, na nama je da na svakom treningu i utakmici dajemo sve posto. Krećemo se bacati na glavu i svaku utakmicu ići na pobjedu, vidjet ćemo gdje će nas to dovesti."

Ekipa je promijenjena, očekivat će se značajan doprinos mladih.

"Ima nas dosta mladih. To je dvosjekli mač, nadam se da će ispasti dobro. Željni smo rada i napretka, tu su i iskusniji koji nas bodre, nadamo se da će to biti dobro na terenu", kazao je.

FOTO: Screenshot

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!