Nogomet

UEFA podijelila u skupine: Hajduk, Osijek i Rijeka saznali potencijalne protivnike u trećem pretkolu

Mihaela Bradovski • subota, 16.07.2022.
UEFA podijelila u skupine: Hajduk, Osijek i Rijeka saznali potencijalne protivnike u trećem pretkolu
Foto: FaH

U ponedjeljak je na rasporedu ždrijeb trećeg pretkola Konferencijske lige, a u njemu će biti tri hrvatska predstavnika. Uoči ždrijeba momčadi su podijeljene u skupine pa su tako Hajduk, Rijeka i Osijek saznali potencijalne protivnike...

S velikim zanimanjem će se u Hrvatskoj pratiti ždrijeb trećeg pretkola i Lige prvaka i Konferencijske lige. Dinamo je još jučer saznao potencijalne protivnike u trećem pretkolu, a danas su ih saznali i Hajduk, Osijek i Rijeka u Konferencijskoj ligi.

Hajduk nema status nositelja i prijeti mu neki od postavljenih klubova. Od onih koji se tek uključuju u natjecanje je Anderlecht, a preostali tek trebaju odraditi drugo pretkolo. Tko može igrati protiv boljeg iz dvoboja između latvijske Liepaje i Young Boysa, Vuitorije Guimaraes i Puskas Akademije te Suduve i Viborga. Jasno je da su u tim dvobojima Švicarci, Portugalci i Danci favoriti i dosta neugodni protivnici i Splićanima. Naravno, Anderlecht je najugledniji i možda i najteži.

Osječani ako prođu Kizilžara također će kao nenositelji imati neugodne protivnike. Prijete mu Gil Vicente i Wolfsberger koji se uključuju u trećem pretkolu te bolji iz dvoboja između Zire i Maccabi Tel Aviva, Boteva iz Plovdiva i APOEL-a s Cipra te Saburtala i FCSB-a, nekadašnje Steaue.

Rijeka ako prođe Djurgarden zadržat će status nositelja i igrat će protiv nenositelja. No to ne znači da će imati lagan posao jer joj prijeti primjerice Panathinaikos koji se uključuje u trećem pretkolu. Tu su i bolji iz dvoboja između Sepsija i ljubljanske Olimpije, Vllaznije i Universitatee Craiova, Kopra i vaduza te Petrocuba i Lacija.

Ždrijeb je u ponedjeljak od 14 sati.

Potencijalni protivnici

Hajduk

Liepaja (LAT) / Young Boys (ŠVI)
Vitória SC (POR) / Puskás Akadémia (MAĐ)
Anderlecht (BEL)
Suduva (LIT) / Viborg (DAN)

Osijek

PFC Zire (AZE) / Maccabi Tel-Aviv (IZR)
Botev Plovdiv (BUG) / APOEL (CIP)
Saburtalo (GRU) / FCSB (RUM)
Gli Vicente (POR)
Wolfsberger (AUS)

Rijeka

Sepsi OSK Sfantu Gheorghe (RUM) / NK Olimpija Ljubljana (SLO)
Vllaznia (ALB) / Universitatea Craiova (RUM)
Koper (SLO) / Vaduz (LIH)
Petrocub-Hincesti (MOL) / Laçi (ALB)
Panathinaikos (GRČ)

FOTO: HINA/Dario GRZELJ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!