Nogomet

Valdas u svom kadru ima dvojicu 'skauta' za treće pretkolo: 'Toni i Gergo ih poznaju'

Branimir Korać • ponedjeljak, 18.07.2022.
Valdas u svom kadru ima dvojicu 'skauta' za treće pretkolo: 'Toni i Gergo ih poznaju'
Foto: FaH

Hajduk je danas u ždrijebu trećeg pretkola Konferencijske lige saznao potencijalne protivnike u trećem pretkolu. Valdas Dambrauskas pripremit će se za oba protivnika...

Vitoria Guimaraes ili Puskas Akademija bit će protivnik Hajduka u trećem pretkolu Konferencijske lige. Splićani će se dobro pripremiti, a Valdas Dambrauskas poručuje kako će vjerojatno poslati skauta na obje utakmice.

"Obje ekipe imaju po 50 posto šanse za pobjedu i ne možemo još donositi konkretne zaključke. Izbor je sada sužen i moramo analizirati samo dvije ekipe pa ćemo se fokusirati na Guimaraes i Puskas Akademiju. Njihova prva utakmica dolazi vrlo brzo i moramo napraviti sve kako bi ih što bolje proučili. Možda pošaljemo skaute u Portugal i Mađarsku kako bi ih vidjeli uživo. Moramo napraviti naš dio posla, ali u međuvremenu ne smijemo zanemariti treniranje i utakmicu s Varaždinom. Imamo dva tjedna treninga pa utakmicu s Varaždinom i onda ćemo se u potpunosti posvetiti pripremi europske utakmice."

Toni Borevković stigao je u Hajduk upravo iz Vitorije, a Gergo Lovrencsics jako dobro poznaje mađarski nogomet.

"Imamo igrače koji su igrali u Portugalu i Toni je došao baš iz Vitorije, sigurno će moći ponuditi neke savjete, ali ne smijemo zaboraviti niti da Gergo zna dosta o mađarskoj ligi. O Kisvardi nema smisla pričati jer su potpuno drugačija ekipa, a i više nismo u pripremnom razdoblju. Konferencijska liga je ozbiljno natjecanje i moramo dobro proučiti stil igre protivnika, trenerov stil i na kojem su nivou pripremljenosti. Najviše ćemo informacija dobiti kada ih budemo gledali u međusobnom dvoboju."

Do tih dvoboja Dambrauskas će raditi na tome da podigne igru svoje momčadi.

"Utakmica je još daleko i moramo dodatno poboljšati našu igru i neke elemente s kojima nisam zadovoljan. Planiramo odigrati nekoliko prijateljskih utakmica kako bi podigli tempo naše igre. Vjerujem da ćemo nakon toga i nakon Varaždina ući u dobar ritam utakmica i da će igrači biti fizički spremniji. Prva utakmica u gostima uvijek je prednost, ali ždrijeb je odlučio drugačije i moramo vidjeti kako doći do što boljeg rezultata prvo kod kuće, a zatim u gostima."

FOTO: HINA/Mario Strmotić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!