Tenis

Borna Ćorić hodao po rubu poraza pa velikim preokretom svladao srpskog tenisača

Mihaela Bradovski • utorak, 19.07.2022.
Borna Ćorić hodao po rubu poraza pa velikim preokretom svladao srpskog tenisača
Foto: EPA

Borna Ćorić prošao je u drugo kolo ATP turnira u Hamburgu. Laslo Đere imao je set i break prednosti, ali Borna se uspio vratiti i doći do pobjede...

Vrlo zanimljiv i neizvjestan dvoboj odigrali su Borna Ćorić i Laslo Đere na ATP turniru u Hamburgu. Borna je na kraju ipak slavio u tri seta, ali jako teško je došao do pobjede i morao se vraćati iz minusa.

Znao je koliko je Đere neugodan igrač, dva puta su ranije igrali i oba puta Đere je slavio. Baš u prošlom njihovom međusobnom dvoboju, prije dva mjeseca u Rimu, Đere je bio uspješniji sa 6:2, 6:7, 6:2.

Ovo je bio u neku ruku sličan meč samo sa sretnijim završetkom u trećem setu. Ponovno je Đere dobio glatko prvi set pa drugi izgubio u tie-breaku, samo što je ovaj put Borna bio bolji u trećem.

Ćorić je dosta loše otvorio meč, brzo se našao u zaostatku 4:0 i glatko izgubio prvi set sa 6:1 izgubivši servis čak tri puta.

I u drugom setu Đere je prvi zadao udarac i poveo s 4:2, no Borna se oporavio, odmah je vratio izgubljeni servis i uspio je izboriti tie-break gdje je bio bolji sa 7:4.

Treći set potpuno je pripao Ćoriću, u četvrtom gemu došao je do breaka i nakon toga dovršio posao spasivši tek jednu break loptu kod 4:2.

Borna će u drugom kolu igrati protiv Tallona Griekspoora koji je eliminirao Holgera Runea.

ATP Hamburg, prvo kolo:
Borna Ćorić (Hrvatska, PR) - Laslo Đere (Srbija) 1:6, 7:6(4), 6:3

FOTO: EPA/SEBASTIEN NOGIER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!