Nogomet

Tadić: 'Čuo sam se s trenerom jednog velikog švedskog kluba, Djurgarden je dobar, ali ne i nepobjediv'

Mihaela Bradovski • srijeda, 20.07.2022.
Tadić: 'Čuo sam se s trenerom jednog velikog švedskog kluba, Djurgarden je dobar, ali ne i nepobjediv'
Foto: FaH

Rijeka sutra s početkom u 20 sati i 30 minuta na Rujevici igra protiv Djurgardena u drugom pretkolu Konferencijske lige. Šveđani su vrlo težak i neugodan protivnik, ali Riječani igraju kod kuće i vjeruju u pobjedu.

Ždrijeb nije pomazio Rijeku, odmah ide na jednog od najtežih dostupnih protivnika. U četvrtak na Rujevicu dolazi Djurgarden.

"Dobar protivnik, najteži u ovoj fazi, nismo imali sreće u ždrijebu. Ipak utakmica protiv Šibenika nam je donijela mirnoću i samopouzdanje mkoje nam je sada potrebno", kaže Dragan Tadić.

Obrana zasad izgleda dobro, ali napad još malo šteka.

"Za automatizam u napadu treba vremena, morali smo prvo fizički podići ekipu jer je dosta igrača došlo iz nekih dužih pauza. Obrana djeluje dobro, koncentrirani su, a vjerujem da ćemo biti i sve bolji što se tiče napada."

Novih problema s izostancima nema, a Tadić se dobro upoznao s Djurgardenom.

"Svi su u kadru, koji su bili i u Šibeniku."

"Odgledali smo jedno šest utakmica, igraju 4-3-3, vrlo su agresivni, već dugo igraju zajedno. Sedmica kapetan je motor u vezi, svake godine promijene jednog-dva igrača i dovedu adekvatnu zamjenu. Čuo sam se s jednim trenerom koji radi u velikom klubu u Švedskoj pa mi je dao neke informacije. Dobri su, ali nisu nepobjedivi, ja vjerujem u naše dečke. Vole igrati, ne nabijaju kao Skandinavci nekada."

Bit će vrlo važno što više smanjiti broj neprisiljenih pogrešaka.

"Moramo biti agresivni, nametnuti se i biti koncentrirani, ne gubiti fokus jer te brzo kazne. Mislim da imaju prosjek od tri gola po utakmici, jako su raznovrsni, rade dobar presing i visoko se brane. Imaju prednost, prošli su 15 kola, ali smatram da će utakmica biti 50:50."

"Gol u gostima ne znači kao prije to je sada prednost za sve. Moramo biti oprezni i ne smijemo srljati, dobiti utakmicu i mirnije čekati uzvrat."

Primjer Škupija kaže kako u Europi više nema laganih i jednostavnih protivnika.

"Nije to kao prije, doći će ti netko pa ćeš mu dati 6-7 komada. Vidjeli ste i Škupi, ima sedam Afrikanaca koji su vrlo potentni i spremni, Dinamo uz svu svoju kvalitetu je došao u probleme. I nema više lako ćemo, ne igra više ime", istaknuo je Tadić koji je potvrdio kako će od prve minute krenuti Jorge Obrepon.

FOTO: HINA/Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!