Nogomet

Održan ždrijeb za Socca SP u malom nogometu: Hrvatska u 'skupini smrti'

Sportnet, Mihaela Bradovski • srijeda, 20.07.2022.
Održan ždrijeb za Socca SP u malom nogometu: Hrvatska u 'skupini smrti'
Foto: Vedran Tolić

Održan je ždrijeb za Socca svjetsko malonogometno prvenstvo koje će se od 10. do 18. rujna održati u Budimpešti, glavnom gradu Mađarske.

Treće izdanje ovog prestižnog natjecanja, koje se igra pod okriljem International Socca Federationa (Svjetska malonogometna federacija), vraća se nakon trogodišnje pauze uzrokovane pandemijom Covida-19. Na SP-u će snage odmjeriti igrači iz čak 43 države, uključujući i najbolje hrvatske malonogometaše amatere.

Reprezentacije su podijeljene u osam skupina s po pet zemalja sudionica, dok je u tri skupine dodana i šesta reprezentacija. Kako živimo u doba koronavirusa, ISF je odlučio kako će te tri reprezentacije služiti kao osigurač ako neka reprezentacija uoči turnira otpadne zbog obvezne izolacije te postoji mogućnost da se one tada presele u drugu skupinu.

Hrvatska se voljom ždrijeba našla u skupini B koja po imenima slovi za vjerojatno najtežu skupinu na ovogodišnjem malonogometnom Svjetskom prvenstvu. Kao protivnike naše reprezentacije gledat ćemo Grčku, Španjolsku, Čile, Iran te Irak.

Slika 1 od 1.

Podsjetimo, Grčka je na posljednjem SP, pred domaćim navijačima, izbacila Hrvatsku u osmini finala rezultatom 2:0.

"Mislim da je bilo mnogo lakših skupina u kojima smo se mogli naći, ali ovakva skupina može samo biti veći motiv za naše reprezentativce. Naš prvi cilj je prolazak u osminu finala i tko god da nam je protivnik dat ćemo sve od sebe, ali s time se nećemo zadovoljiti već su naše ambicije puno više. Reprezentacija je pod vodstvom bivšeg izbornika igrala već protiv Grčke i vjerujemo da iz te utakmice možemo puno toga naučiti. Španjolska i Čile su vrlo neugodne reprezentacije i očekuju nas neugodni dvoboji protiv njih, dok su Iran i Irak velika nepoznanica", rekao je izbornik hrvatske socca malonogometne reprezentacije Željko Ostrman.

Podsjetimo, do sada su održana dva izdanja Socca SP u malom nogometu. 2018. godine u portugalskom Lisabonu naši reprezentativci stigli su do osmine finala, a u toj fazi natjecanja poraženi su od finalista Poljske tek nakon raspucavanja tzv. Socca penala. Godinu kasnije SP je održano u Grčkoj, na otoku Kreti, a Hrvatska je ispala u istoj fazi natjecanja.

Ove godine ciljevi su svakako puno veći, a pred Željkom Ostrmanom i njegovim izabranicima bit će težak put.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!