Nogomet

Mužek: 'Ako je Tobol prošao Hajduk, imamo i mi šanse protiv Osijeka'

Matej Kačan • četvrtak, 21.07.2022.
Mužek: 'Ako je Tobol prošao Hajduk, imamo i mi šanse protiv Osijeka'

Hrvatski nogometaš Mateo Mužek odnedavno brani boje Kizilžara i igrat će protiv Osijeka. On je za hrvatske medije približio kazahstansku momčad i ligu...

Za Kizilžar će protiv Osijeka u četvrtak zaigrati i jedan hrvatski nogometaš. Mateo Mužek stigao jeu Kazahstan iz Radomlja, a to mu je drugi mandat u toj zemlji.

Mužek je za Germanijak ocijenio šanse svoje ekipe protiv Osijeka, ali je i pobliže objasnio razinu kazahstanske lige. Kizilžar je na dosta lošem 12. mjestu u ligi, ali prošle sezone bio je četvrti i ima kvalitetu.

"Klub raste u svim segmentima. Organizacija je dobra, lani su bili četvrti i nisu promijenili puno momčad. Imali su malo lošiji ulazak u sezonu, ali to nije prava slika. Šteta što smo poraženi u Kupu, prema svemu što smo pokazali na travnjaku, trebali smo upisati pobjedu ali ovdje se kup igra po skupinama pa imamo još šanse", rekao je.

Kazahstanci su nepoznanica nama, ali je i Osijek velika enigma njima.

"Da, pitaju često za neke detalje, ali mislim da su trener i njegov stručni stožer dobro izanalizirali Osijek i da tu neće biti nekih iznenađenja. Osobno imam veliki motiv jer je to klub iz moje zemlje. Bjelica I Osijek su lani u HNL-u pokazali snagu, došao im je Beljo, vraća se Lovrić. Jaka momčad", kaže.

Liga je po Mužeku dosta dobra. Premda je HNL tehnički dotjeraniji, saznali smo prošle godine da su neugodni na istoku.

"Pa Tobol je lani izbacio Hajduk, puno je tu reprezentativaca pronašla svoje mjesto, liga nije lagana. Fizički morate biti jako dobro spreman da bi svladali izazove", rekao je, pa je objasnio financijsku pozadinu:

"'Ajmo ovako; Tobol, Astana i Kairat su odmah iza Dinama po plaćama. Ovi ostali klubovi sigurno mogu dati više nego prosjek HNL-a. Zemlja je lijepa za život, uređena i zaista je ovdje užitak igrati."

Za kraj, prognoza, ali i radovanje uzvratu u Osijeku gdje će ga pratiti bližnji.

"Doći će neki prijatelji iz Zagreba, već su se najavili. Ne znam za tatu, on će vjerojatno na more. Svjestan sam da je Osijek favorit u dvije utakmice, ali ovo je natjecanje u kojem ne prolazi uvijek onaj koji ima kvalitetniji kadar. Ako je Tobol prošao Hajduk, mislim da imamo svoje šanse protiv Osijeka", završio je.

FOTO: NK Osijek

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!