Nogomet

Dinamu stigla 'čestitka' iz Uefe: Nema njegovih navijača na uzvratu kod Škupija

Branimir Korać • četvrtak, 21.07.2022.
Dinamu stigla 'čestitka' iz Uefe: Nema njegovih navijača na uzvratu kod Škupija
Foto: FaH

UEFA je kaznila Dinamo zbog događanja u prošlosezonskom dvoboju u Sevilli protiv istoimenog domaćina, Dinamo prema tome nema pravo na prodaju ulaznica svojim navijačima za gostovanje kod Škupija...

Nakon 2:2 remija na Maksimiru, Dinamova europska sudbina odlučuje se u Skoplju gdkje će sljedeće srijede morati doći do pobjede protiv Škupija kako bi prošao u treće pretkolo Lige prvaka i samim time osigura jesen u Europi.

Međutim u tom susretu bit će hendikepiran, neće moći računati na pomoć svojih navijača. Klub je sve objasnio u priopćenju.

Nakon utakmice knock-out play-off faze Europa lige FC Sevilla - GNK Dinamo odigrane 17. veljače 2022. na stadionu Ramon Sanchez Pizjuan u Sevilli, GNK Dinamo zaprimio je kaznu Disciplinske komisije UEFA-e koja se odnosi na tadašnje nerede na gostujućoj navijačkoj tribini.

Za navedene događaje klub je kažnjen od strane UEFA-e iznosom od 30.000,00 Eura i jednom utakmicom za koju je Dinamu zabranjena prodaja ulaznica vlastitim navijačima (navijačima Dinama) za prvo iduće gostovanje u bilo kojem UEFA natjecanju.

Kazna stupa na snagu na uzvratnoj utakmici 2. pretkola Lige prvaka FC Shkupi - GNK Dinamo u utorak 26. srpnja u Skopju. U skladu s tom odlukom, GNK Dinamo neće prodavati ulaznice navijačima Dinama za gostujući sektor stadiona Nacionalna Arena Todor Proeski u Skopju.

FOTO: HINA/Admir BULJUBAŠIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!