Konferencijska liga, kvalifikacije, 2. pretkolo, 21.07.2022, 20:30 h, Rujevica
Suci: Christian-Petru Ciochirca, Maximilian Weiss, Michael Obritzberger, Alexander Harkam
Rijeka
Rijeka
Haris Vučkić 13'
1:2(1:1) Djurgarden
Hampus Finndell 37'
Victor Edvardsen 54'

Rijeka sjajno krenula, Šveđani ipak pokazali kvalitetu i kući nose prednost

Matej Kačan • četvrtak, 21.07.2022.
Rijeka sjajno krenula, Šveđani ipak pokazali kvalitetu i kući nose prednost
Foto: FaH

Nogometaši Rijeke nisu u prvom susretu drugog pretkola Konferencijske lige uspjeli doći do prednosti protiv Djurgardena. Šveđani su preokrenuli rano vodstvo domaćih i kući nose gol prednosti...

Djurgarden
Rijeka
Djurgarden
7
(do 64')
9
(do 64')
28
(do 77')
40
(do 77')
Pričuvni igrači
Trener
Dragan Tadić
35
Jacob Widell Zetterstörm
2
Piotr Johansson
3
Hjalmar Ekdal
6
Rasmus Schüller
(do 71')
7
Magnus Eriksson
(do 90')
9
Haris Radetinac
10
Joel Asoro
(do 84')
13
Hampus Finndell
16
Victor Edvardsen
(do 71')
18
Isak Hien
19
Pierre Bengtsson
Pričuvni igrači
23
Gustav Wikheim
71'
12
Emmanuel Banda
71'
4
Jesper Löfgren
84'
8
Elias Andersson
90'
Trener
Kim Bergstrand

Najave su se nažalost pokazale istinitima. Iako je Rijeka odigrala mnogo bolju utakmicu nego protiv Šibenika u pobjedi, Djurgarden je vrlo jaka, neugodna, opasna i nadasve uigrana ekipa koja doma nosi prednost.

Rijeka je krenula mnogo bolje, odmah je stvorila jednu sjajnu priliku za Obregona koji volej s peterca nije dobro zahvatio, a Djurgarden u prvih pola sata nije stvorio ništa osim jedne dobre šanse kad je Asoro u devetoj minuti pobjegao obrani i pucao kraj gola.

Ipak je Rijeka prva otvorila, u 13. minuti jedno dodavanje Ampema odbilo se od gostujućeg dvojca, otvorilo prostor Harisu Vučkiću koji je to objeručke prihvatio. Sjurio se kapetan Rijeke u kazneni prostor, zavaljao dvojicu i rasparao mrežu s desetak metara.

Ipak se Rijeka previše povukla nakn gola, gosti su krenuli napadati, ali do gola nisu ništa ozbiljnije stvorili. Vrlo opasni Victor Edvardsen izvukao se zato u 37. minuti na desno krilo gdje je dobio loptu i poslao nisku u kazneni prostor gdje natrčava Hampus Finndell koji iz prve gađa s 10 metara.

Nakon velikog odmora opet je Rijeka krenula bolje, imala je opasan ubačaj Vukčevića pa udarac Ampema i Vučkića, ali iskazao se gostujući vratar, a onda je stigla kazna za te promašaje i rješenje susreta.

Munjevita kontra u tri poteza pokazala je što Šveđani mogu. Asoro je dobio loptu desno s mnogo prostora, u kontri tri na tri je pronašao utrčalog Edvardsena koji iz prve ispred Labrovića s desetak metara ne griješi i okreće.

Logično se nakon toga okrenuo odnos snaga, Rijeka je napala i uzela loptu, a Matija Frigan i Denis Bušnja po ulasku s klupe donijeli su novu energiju.

Dominirala je Rijeka, slagala opasnije akcije i situacije, ali svaki put nedostajalo je zadnje dodavanje. Odradili su i stoperi gostiju svoj dio posla, obrana je čistila sve pa nije ni bilo pravih prilika Rijeke do kraja.

Djurgarden je tako izdržao i za tjedan dana u Stockholmu imat će prednost koju će braniti. Rijeka ima sedam dana za pripremu jer je odgodila susret drugog kola SuperSport HNL-a.

FOTO: HINA/Miljenko Klepač

Konferencijska liga, kvalifikacije

2. pretkolo

Kizilžar1:2Osijek
Rijeka1:2Djurgården
Djurgården2:0Rijeka
Osijek0:2Kizilžar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!