Nogomet

Zekić: 'Dinamo ima 25 igrača koji su svi legitimni članovi prvih 11'

Mihaela Bradovski • petak, 22.07.2022.
Zekić: 'Dinamo ima 25 igrača koji su svi legitimni članovi prvih 11'

Zoran Zekić najavio je dvoboj Slaven Belupa i Dinama, od svojih igrača traži da odigraju što je bolje moguće i namuče Dinamo...

Nakon pobjede kod Varaždina, Slaven Belupo dočekuje na svom stadionu Dinamo. Zoran Zekić svjestan je kako ga očekuje posve drugačija utakmica.

"Prvo kolo smo apsolvirali na najbolji mogući način, ponajviše rezultatski, a na drugim stvarima imamo još puno za raditi. Sutra sasvim drugačija utakmica, probat ćemo inzistirati na okomitosti koliko god to bude moguće protiv protivnika koji je i ove godine favorit za naslov prvaka. Radili smo analizu iako će to sutra biti vjerojatno malo drugačije nego protiv Škupija. Bočkaj se odmarao za nas, Oršić također, Ristovski isto, očekujem i da će Ljubičić igrati veznog... Dinamo je velik favorit, imamo veliko poštovanje prema njemu, ali igramo doma i tko god dođe ovdje morat će se potruditi i pokazati da je bolji."

Slaven je u Varaždinu bio dosta bolji i stvorio je pregršt prilika.

"Imali smo puno prilika, igrali smo kao u dobrom razdoblju prošle sezone. Naravno da smo pali nakon 60 minuta jer nitko ne može to izdržati. Mogli smo ranije mijenjati, ali nisam još ni ja siguran oko svih novih igrača koliko mogu i psihički i fizički i taktički odgovoriti. To pomalo hvatamo. U razdoblju ispred nas imat ću bolju sliku pa ću moći brže reagirati."

Dinamo je snažan i Zekić ga očekuje posebno motiviranog nakon Škupija.

"Tamo imaš 25 igrača koji su svi legitimni članovi prvih 11. To su sve nijanse, vidim da i Čačić još ima neke dvojbe, nadam se da ću i ja imati uskoro neku jasniju sliku i da ćemo biti konkurentniji. Nije nam drago ni zbog hrvatskog nogometa što Dinamo nije pobijedio, ali sigurno će doći puno koncentriraniji i nabrijaniji i tražit će pozitivan rezultat i zbog uzvrata u Makedoniji. Dat ćemo sve od sebe da barem nešto otkinemo."

U ovom susretu još neće koristiti Talysa i Krstanovića.

"Talys i Krstanović su jučer imali jako dobar trening, ali nadam se da će od idućeg tjedna početi raditi s momčadi i onda ući u kadar."

Oko sastava nema posebnih dvojbi, kao što nije imao niti uoči Varaždina.

"Nemamo dvojbi ni sad, manje-više je sve jasno, odradili smo i glavni taktički trening, svi dečki su zdravi."

Koprivničanci još uvijek pogledavaju prema tržištu, ali trenutno više informativno.

"Doveli smo mahom dečke koji se tek trebaju profilirati, ali doveli smo igrače koji su itekako gladni i željni afirmacije. Za većinu njih će se do polusezone znati za njih. Do 31. kolovoza je prijelazni rok, za prave igrače uvijek ima mjesta, bit će još i odlazaka i dolazaka."

U Varaždinu je junak bio Kocijan, domaći dečko koji je drušio Varaždince.

"Kocijana vole svi, svi ga poštuju jer je karakteran i pošten dečko. Toliko je bio u amaterskom nogometu, ali svi kažu da je bio dobar. To je filmska priča, nisam bio svjestan do te utakmice koliko je to ljudima bitno, zabio je gol, imao i dvije šanse, sve opasno prema naprijed je kreirao on. Svi mogu doći do prilike poštenim radom, tim više što je bio ozlijeđen šest mjeseci."

SuperSport HNL

1Dinamo 3564:27+3781
2Rijeka 3465:28+3771
3Hajduk 3447:23+2462
4Osijek 3458:43+1551
5Lokomotiva 3550:40+1051
6Varaždin 3539:45-642
7Istra 1961 3536:52-1641
8Gorica 3432:48-1638
9Slaven Belupo 3543:65-2233
10Rudeš 3519:82-638

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!