Nogomet

Čačić uvjeren u bolji Dinamo: 'Protiv Ludogorca ćemo izgledati sasvim drugačije'

Branimir Korać • utorak, 26.07.2022.
Čačić uvjeren u bolji Dinamo: 'Protiv Ludogorca ćemo izgledati sasvim drugačije'
Foto: EPA

Dinamo je izborio prolaz u treće pretkolo Lige prvaka. Činjenica je da je bio bolji od Škupija kroz dvije utakmice, ali na kraju dojam nije bio najidealniji...

Ante Čačić istaknuo je kako je Dinamo bio bolji protivnik, ali je svjestan da to nije išlo glatko.

"Čestitam mojim igračima, prvi cilj smo ostvarili, igrat ćemo u Europi. Sama utakmica očekivano teška. Prvo poluvrijeme smo nastojali kroz dominaciju doći do rezultata i stvorili smo neke situacije, ali nije pao gol. Vrlo je teško igrati protiv domaćina koji ima dobru dubinsku loptu, ali osim jednog centaršuta nisu imali opasniju priliku. U drugom dijelu smo ipak došli do tog gola i na kraju kada se pogledaju obje utakmice, zasluženo idemo dalje."

U igri Dinama osjetila se u pojedinim trenucima veća nervoza od očekivane.

"Činjenica je da je u našoj igri bilo dosta nervoze, ali ako se gleda svih 90 minuta, imali smo već u prvom poluvremenu šanse Petkovića, Ademija, Špikića, Perić je imao loptu na glavi. U drugom dijelu smo trebali imati vrlo rano i veće vodstvo. Domaćin je tvrd i težak protivnik, ali dobro smo se nosili. Petković je tu odigrao dobru rolu s dosta pomaganja u obrani. Dinamo u samom početku sezone mora igrati na mišiće jer još nismo u pravom izdanju i protiv Ludogorca ćemo izgleda sasvim drugačije."

Trener dodaje kako je Dinamo tek na putu hvatanja prave forme.

"Hrvatski mediji su stavili Dinamo kao apsolutnog favorita što na papiru i stoji. Ali početak je natjecateljske sezone, mi smo kvalitetniji i bolji, ali Škupi nas je namučio i pokazao se kao tvrd orah i siguran sam da će ostati u Konferencijskoj ligi."

Gocu Sedloskog sada je upoznao i kao trenera i to kao dobrog stručnjaka.

"Upoznao sam Gocu kao igrača, bio je odličan nogometaš i u Dinamu je ostavio dubok trag. Kao trenera ga malo poznajem, ali ovdje je iz svoje momčadi izvukao maksimum i to govori da je dobar trener."

Slijedi Ludogorec, vrlo neugodan i težak protivnik.

"Prije deset godina bio sam na klupi Dinama, Ludogorec je i tada bio zaista dobra momčad. Prva utakmica završila je 1:1, drugu smo dobili, ali čak smo i tamo izjednačili u 92. minuti, a kod kuće smo dobili 3:2 u 97. ili 98. minuti. Bilo je dosta sreće. Vidim da su organizirani klub, nastavili su dobro raditi, kasnije su i u dva susreta bili bolji od Dinama. Sada ćemo se sresti i treći put, ja sam optimist i uvjeren sam da ćemo za tjedan dana biti drugačiji. Malo smo bili nervozni jer je nama imperativ uhvatiti Europu."

FOTO: EPA/GEORGI LICOVSKI

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!