Košarka

Mulaomerović objavio širi popis za Eurobasket, tu su Amerikanac i Šarić

Matej Kačan • srijeda, 27.07.2022.
Mulaomerović objavio širi popis za Eurobasket, tu su Amerikanac i Šarić
Foto: Marin Sušić

Širi popis od 24 imena Damira Mulaomerovića za Eurobasket u rujnu nije ponudio iznenađenja, a vrijedi istaknuti imena Amerikanca Jaleena Smitha, kao i Darija Šarića te Krune Simona...

Hrvatski košarkaški izbornik Damir Mulaomerović objavio je širi spisak od 24 imena za jesenske akcije hrvatske reprezentacije koje se sastoje od pretkvalifikacija za Eurobasket 2025 te nastup na samom Eurobasketu 2021.

Na popisu je Amerikanac Jaleen Smith koji čeka putovnicu, kao i najavljeni Dario Šarić kojem su Sunsi dali dozvolu za igranje. Od iznenađenja valja izdvojiti povratak Krune Simona, a ostalih većih šokova nema.

Na popisu su: Roko Rogić, Goran Filipović, Lovro Gnjidić, Jaleen Smith*, Dominik Mavra, Krešimir Radovčić, Bojan Bogdanović, Mario Hezonja, Krunoslav Simon, Sven Smajlagić, Mateo Drežnjak, Toni Perković, Pavle Marčinković, Dario Šarić, Ivan Ramljak, Roko Prkačin, Dario Drežnjak, Toni Nakić, Željko Šakić, Matej Rudan, Dragan Bender, Ivica Zubac, Ante Toni Žižić, Karlo Matković.

*još je u procesu dobivanja državljanstva

Reprezentacija se okuplja 3. kolovoza u Opatiji, a 25. i 28. kolovoza igrat će pretkvalifikacije protiv Poljske u gostima i Švicarske u Opatiji. Potom slijedi Eurobasket koji Hrvati otvaraju 2. rujna protiv Grčke, a naša skupina smještena je u Milanu.

U skupini s Hrvatskom i Grčkom još su Velika Britanija, Estonija, Italija i Ukrajina.

FOTO: Marin Sušić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!