Tenis

Cecchinato svladao sunarodnjaka: 'Puno mi znači pobjeda, odigrao sam ponajbolje ove godine'

HINA, Matej Kačan • četvrtak, 28.07.2022.
Cecchinato svladao sunarodnjaka: 'Puno mi znači pobjeda, odigrao sam ponajbolje ove godine'
Foto: FaH

Veliki dvoboj dvojice Talijana u Umagu, prvaka iz 2018. Marca Cecchinata i jednog od favorita ovosezonskog turnira Lorenza Musettija pripao je Cecchinatu koji je bio vrlo ponosan odigranim protiv sunarodnjaka...

Umaški pobjednik iz 2018., 29-godišnji talijanski tenisač Marco Cecchinato po drugi put u karijeri probio se u četvrtfinale turnira u Stella Marisu pobijedivši sa 6:4, 6:3 svog velikog prijatelja Lorenza Musettija, koji je bio jedan od favorita za naslov na ovogodišnjem izdanja Plava Laguna Croatia Opena.

Rezultatski, igrački i po vremenu provedenom na terenu, daleko više se namučio za pobjedu protiv Milija Poljička u prvom kolu nego protiv 31. tenisača svijeta.

"Nakon propuštenih meč-lopti u drugom setu bilo je teško. Rekao sam si da moram dobiti taj meč. Fokusirao sam se na svoju igru i na kraju uspio. Takva pobjeda puno znači."

To se pokazalo i protiv Musettija.

"Odigrao sam jako dobar meč, jedan od najboljih ove godine. Jako se dobro osjećam. Lorenzo je bio dobar, napravio je neke pogreške, ali bio je solidan u izmjenama. Ja sam jako dobro servirao i mislim da je to presudilo", rekao je Cecchinato na konferenciji za medije.

Musetti je, unatoč porazu, rekao da je zadovoljan ostvarenim, jer je dao najviše što je mogao u ovom trenutku.

"Marco je igrao dobro. NIsam bio sto posto spreman, fizički i mentalno. Mučio sam se. To se dogodi kad odigrate pet, šest mečeva u nizu, teško se oporaviti. Sretan sam s onim što radim, samo trebam tako nastaviti. Sretan sam i zbog Marca, odigrao je odlično", rekao je Musetti i nije isključio mogućnost da Cecchinata još jednom vidimo s trofejom u rukama.

"Svatko može osvojiti. Svaki je dan drugačiji, svaki meč može biti težak. Marco je još u turniru, dakle, može osvojiti."

U dosadašnjih šest umaških nastupa Cecchinato je samo dvaput prošao drugo kolo, ove i 2018., kad je osvojio drugi od svoja tri naslova na ATP Tour razini. Ozljeda mu je na početku godine poremetila mu je planove, zaredao je s porazima u prvim kolima i tek u Umagu, nakon više od godinu dana, ponovno stigao do četvrtfinala. Zato tvrdi da se ne može uspoređivati forma u kakvoj je bio 2018. i u kakvoj je sada.

"To su dvije različite stvari. Ta 2018. je bila nevjerojatna godina, posebna za mene, najbolja u karijeri. Bio sam prepun samopouzdanja, a kad je tako, onda je sve lako. Ova sezona je totalno drugačija. Bio sam ozlijeđen u prvoj polovici, a sad sam počeo opet igrati dobro. Kad izgubite toliko mečeva u prvim kolima, onda igrate za samopouzdanje." Pobjeda nad Musettijem je nesumnjivo veliki korak u pravom smjeru za čovjeka koji je 2018. u četvrtfinalu Roland-Garrosa uspio pobijediti Novaka Đokovića.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!