Nogomet

Čačić: 'Ludogorec je imao peh da je naišao na nas, nadam se da će bolji proći dalje'

Branimir Korać • subota, 30.07.2022.
Čačić: 'Ludogorec je imao peh da je naišao na nas, nadam se da će bolji proći dalje'
Foto: FaH

Ante Čačić imao je puno razloga za zadovoljstvo nakon dvoboja protiv Istre 1961. Modri su upisali pobjedu 4:1 i još jednom u prvenstvu prikazali dobru igru te potvrdili kakvu širinu imaju...

Puno pozitivnih stvari mogao je vidjeti Ante Čačić u dvoboju protiv Istre 1961, igrači kojima je ukazao povjerenje odgovorili su na najbolji način.

"Bili smo rastrčani i dominantni, stvorili puno prilika i zabili puno golova. Neki igrači koji dosad nisu igrali dobili su prostora, neke smo odmorili, tako da stvarno moram biti zadovoljan. Imamo stopostotan učinak u prvenstvu, bili smo rastrčani i svakako atmosfera je dobra uoči Ludogoreca."

Jedina loša stvar je izlazak Menala zbog ozljede.

"Menalo je osjetio grč u butnom mišiću, mislim da je samo grč, ali moramo pričekati snimanje."

Još jedan od razloga dobrog raspoloženja je uspješan debi Boška Šutala.

"Šutala polako vraćamo, dajemo mu minute, dobro se osjeća, kroz utakmice će se sigurno dizati i bit će poticajna konkurencija na stoperskoj poziciji."

Vrlo dobru utakmicu odigrali su na bokovima Petar Bočkaj i Sadegh Moharrami.

"Znam da svi gledaju što je Pero napravio gore, ali prvenstvena zadaća beka je da 80 posto posla odradi ispred našeg gola, sve naprijed je bonus. Bili su dobri i jedan i drugi."

Sada slijedi potpuna koncentracija na Ludogorec.

"Poznajem ga od prije deset godina, ali od tada rastu, momčad su koja ima kontinuitet trofeja, prisutni su u skupinama. Vrlo su kvalitetni. Međutim imaju mali peh jer su naišli na nas, mislim da ćemo gledati sraz dvije dobre ekipe i nadam se da će bolji ići dalje."

Još jednom je Čačić bio prisiljen na rotacije u zadnjoj liniji.

"Prinuđeni smo, Josip Šutalo je ozlijeđen, Theophile isto, Dilaver dosad nije participirao, Boško Šutalo se vraća, tu je i Perić kojeg šparamo i ovo je nasušna potreba. Naravno da pati standardnost, ali i radimo na treninzima. Što više budemo zajedno, bit ćemo tečniji, precizniji i stabilniji. Bit će manje propusta, događa nam se da izgubimo nit u igri, gubimo lopte. Teško je držati ritam srijeda-nedjelja i upisivati samo pobjede, za to morate imati puno više od 11 igrača. Imat ćemo puno utakmica, najvažnije je da imamo jaku postavu kada je najbitnije."

Rijeka i Osijek ispali su iz Europe, a Čačić je istaknuo kako je ključni problem u tome što je Dinamo bio pao, a nisu se ostali približili kvalitetom njemu.

"Kada sam došao u svlačionicu, rekao sam igračima da liga nije toliko jaka nego smo se mi približili ostalima i zato je prvenstvo bilo neizvjesno. Dinamo ima taj peh da su igrači imali kratku pauzu pa je kiksao na startu, bilo je malo prostora za rotacije, bilo je puno umora i bodovi su prosuti. Fali i Dinamu da što više klubova skuplja bodove za koeficijent, ali nadam se da će i Osijek i Rijeka izvući pouku i biti bolji sljedeće sezone. Navijam za Hajdukov prolaz, to bi bila dobra stvar za hrvatski nogomet, a i nama bi bilo lakše."

Još jednom je neupitni talent pokazao Martin Baturina.

"Martin je posljedica rotacije. Suvišno je govoriti o njegovoj kvaliteti, dao sam mu desetku, mislim da je riječ o velikom talentu, to je momak koji je skroman, puno radi, vrlo je požrtvovan i nije sebičan."

FOTO: HINA/Lana SLIVAR DOMINIĆ

SuperSport HNL

1Rijeka 3162:20+4271
2Dinamo 3157:24+3369
3Hajduk 3141:20+2158
4Osijek 3152:41+1145
5Lokomotiva 3141:32+944
6Varaždin 3135:41-636
7Gorica 3129:40-1135
8Istra 1961 3127:50-2331
9Slaven Belupo 3136:56-2030
10Rudeš 3113:69-567

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!