FA Community Shield, finale, 30.07.2022, 18:00 h
Liverpool
Liverpool 3:1 Manchester City
Manchester City

Liverpoolu prvi trofej sezone uz prvijenac skupog pojačanja

Matej Kačan • subota, 30.07.2022.
Liverpoolu prvi trofej sezone uz prvijenac skupog pojačanja
Foto: EPA

Nogometaši Liverpoola slavili su u Community Shieldu, tradicionalnom superkupu i otvaranju nove sezone u Engleskoj s 3:1 protiv ljutog rivala, prvaka Manchester Cityja...

Prvi trofej sezone u elitnom rangu engleskog nogometa među sobom su dijelili Manchester City i Liverpool, a u Leicesteru bolji su bili Redsi koji su s 3:1 u zrak podigli Community Shield.

Bio je to dvoboj na kakve smo navikli od ova dva suparnika, otvoren i prepun tempa i prilika, premda se vidjelo da su obje momčadi još daleko od one optimalne forme koja obično nastupi na proljeće.

U prvih 11 Građana našao se skupocjeni Erling Haaland, ali bio je praktički nevidljiv prvom dijelu. Liverpool je u početku bio bolji i konkretniji i to je okrunio sredinom prvog dijela, u 21. minuti kad Trent Alexander-Arnold zabija sjajnu golčinu u sam kut vrata.

Bolje je City ušao u drugo poluvrijeme jer bio je u zaostatku, a poravnanje donio je još jedan novi igrač, napadač Julian Alvarez koji je opravdao povjerenje zabivši odbijanac u 70. minuti nakon pokušaja Fodena.

Imali su i u Liverpoolu pojačanje za pokazati, ušao je u drugom dijelu Darwin Nunez, ali novo vodstvo prvo je stiglo u 83. minuti kad Ruben Dias igra rukom u 16 metara, a Mohamed Salah pogađa s bijele točke.

Nunez je ipak stigao do prvijenca nakon što je upravo njegov udarac glavom donio penal, u nadoknadi je dobar i aktivan debi okrunio iz blizine pogotkom glavom za konačnih 3:1.

Za Liverpool je ovo prvi naslov u Community Shieldu od 2006., a sad nam slijedi i početak Premier lige te nastavak ovog sjajnog rivalstva.

FOTO: EPA/Andrew Yates

FA Community Shield

finale

Liverpool3:1Manchester City

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!