Nogomet

Rijeka i Gorica među sobom imaju samo jednu pobjedu uoči susreta na Rujevici

Matej Kačan • nedjelja, 31.07.2022.
Rijeka i Gorica među sobom imaju samo jednu pobjedu uoči susreta na Rujevici
Foto: FaH

Treće kolo SuperSport HNL-a zaključit će na Rujevici nogometaši Rijeke i Gorice. Riječani nakon ispadanja iz Europe traže drugu ligašku pobjedu, a Gorica prvu...

Nakon što su nogometaši Rijeke ispali iz Europe, slobodno se mogu okrenuti ligaškim obvezama gdje su odradili samo prvo kolo protiv Šibenika, a drugo odgodili. Tražit će Rijeka drugu pobjedu u ligi, a prvu nakon vezanih europskih poraza.

Ujedno su tih 1:0 protiv Šibenika i jedino slavlje na obje strane jer Gorica na svom kontu ima poraz od Osijeka i remi bez pogodaka protiv Šibenčana po nesnosnoj vrućini pa je motiv na obje strane ogroman.

Rijeka je ipak ostavila bolji dojam, u prvom kolu nije bila baš opasna, ali protiv Šveđana je pokazala neke dobre strane, premda su Šveđani bili puno bolji. Dragan Tadić ipak je u Stockholmu ubacio mlađe i dobio neke odgovore.

Samir Toplak je protiv Šibenika saznao koliko mu mogu pojačanja na boku i možda bi i slavio da je VAR vukao linije zaleđa u boljoj rezoluciji pa će svakako imati motiva za doći do prve pobjede.

Što su rekli?

Dragan Tadić, trener Rijeke: "Očekujem tešku utakmicu, Gorica se dosta pojačala, a stožerni igrači od prošle sezone su gotovo svi ostali. Znamo da trener Toplak voli čvrst nogomet, znamo da će biti jako teško, ali najbolji lijek za poraz u Europi su ova tri boda. Normalno je da su svi tužni, ali svi su zajedno. Pokazali su to i na terenu kada je bila frka, svi su stali jedni uz druge iako ne volim takve situacije."

"Samir Toplak, trener Gorice: "Govori se o slabljenju Rijeke, međutim to nije istina. Rijeka je prvo poluvrijeme u Švedskoj izgledala jako dobro, bili su kompaktni i zato ne očekujem laganu utakmicu u nedjelju. Na Rujevici je Rijeka uvijek favorit, protiv svih, ne samo protiv Gorice, međutim imamo svoj plan. Detektirali smo njihove slabije strane koje ćemo pokušati iskoristiti.

Nedostaju

Rijeka: Mitrović (ozljeda), Obregon - upitan

Gorica: -

Mjesto, vrijeme i suci

Rujevica, Rijeka, 21 sat

Suci: Tihomir Pejin, Kruno Šarić, Deni Grofelnik, Ivan Matić, VAR: Dario Bel, Marjan Tomas

Prošli susret

Gorica - Rijeka 1:0 - Prošli susret ove dvije ekipe bio je dio serije koja je za Rijeku označila i kraj borbe za naslov. Nakon pobjede na Poljudu uslijedio je šok protiv Dragovoljca, a umjesto popravka u Turopolju, jedini gol postigao je Sava Čestić u svoju mrežu. Nakon toga Rijeka će izgubiti i od Dinama pa Lokomotive i pomiriti se s četvrtim mjestom.

Prognoza

Pobjeda Rijeke: Pokazala je momčad Dragana Tadića protiv Djurgardena u gostima kako i oni mlađi mogu participirati i to jako ozbiljno pa odjednom ima tu mjesta za rotaciju. Sigurno je to bio i poziv upozorenja Vrančiću, Haliloviću i ostalima da se trgnu. Rijeka je kvalitetnija, Gorica je pokazala nešto, ali na Rujevici neće lako.

FOTO: HINA/Miljenko Klepač

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!