Nogomet

Hajduku jedan stoper stigao, ali drugog nema protiv Vitorije zbog davnog kobnog kiksa

Matej Kačan • ponedjeljak, 01.08.2022.
Hajduku jedan stoper stigao, ali drugog nema protiv Vitorije zbog davnog kobnog kiksa

Novi stoper Hajduka Toni Borevković neće igrati u četvrtak protiv Vitorije zbog suspenzije koja datira još iz 2020. i tragične večeri za stopera i njegov tadašnji klub Rio Ave...

Navijače Hajduka sigurno je obradovala vijest o dolasku novog stopera, ali u četvrtak u prvom europskom ispitu protiv Vitorije Guimaraes bit će splitski Bijeli lišeni usluga još jednog ovoljetnog pojačanja.

Toni Borevković stigao je baš iz Vitorije i sigurno je bio od velike pomoći u pripremi susreta. Bio bi od velike pomoći i na terenu jer dobro poznaje klub i jako dobro je krenuo u sezonu, ali neće igrati.

Razlog je suspenzija koja stoji i na stranicama Uefe pod Hajdukovim kadrom, a razlog je davni kiks o kojem se mnogo pričalo. Naime, još 1. listopada 2020. Borevković je zaradio crveni karton u svom posljednjem europskom nastupu.

Igrao je tad za Rio Ave u play-offu Europske lige protiv velikana Milana i tad su Portugalci bili na rubu senzacije koju im je Borevković "izbio" iz ruke.

Hajdukov stoper u 120. minuti produžetka igrao je rukom pri 2:1 za Rio Ave i skrivio je penal za Milan, a usput zaradio drugi žuti karton. Hakan Calhanoglu pogodio je taj penal, a Milan je na kraju u raspucavanju prošao u skupine.

Borevković je po tome bio možda i najpoznatiji u hrvatskim medijima do dolaska u Hajduk, a posljedice tog kiksa će osjećati i ovaj tjedan.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!