Nogomet

Ždrijeb Lige prvaka: Dinamu prijete sjajni Norvežani ili litavski prvak!

Matej Kačan • utorak, 02.08.2022.
Ždrijeb Lige prvaka: Dinamu prijete sjajni Norvežani ili litavski prvak!
Foto: FaH

Od 12 sati u Nyonu je na rasporedu ždrijeb play-off kvalifikaciju za Ligu prvaka, posljednju prepreku pred skupine. U ždrijebu je i Dinamo koji u trećem pretkolu igra s Ludogorecom...

Dosta neugodan ždrijeb za Dinamo. Premda su Modri izbjegli turskog prvaka, ako prođu Ludogorec, idu na boljeg iz dvoboja Bodo/Glimt - Žalgiris.

Norveški prvak vjerojatno je uz turskog prvaka najteži ždrijeb, prošle su sezone došli do četvrtfinala Konferencijske lige.

Tad su ispali od Rome premda su slavili u prvom susretu, ali su se u pretkolima Lige prvaka dosad pomalo i mučili s porazima od Klaksvika i Linfielda.

Posebno je za Norvežane upamćena pobjeda od 6:1 nad Romom u Konferencijskoj ligi prošle sezone.

Što se Litavaca tiče, oni su dosad izbacili kosovarski Ballkani i pomalo iznenađujuće švedski Malmö i svakako nisu bezazlena ekipa.

Prvi susreti na rasporedu su 16. ili 17. kolovoza, uzvrati tjedan dana kasnije, a Dinamo prvi susret igra u gostima jer je njegov par drugi ždrijeban.

TIJEK ŽDRIJEBA:

Dinamo ili Ludogorec idu na Bodo/Glimt ili Žalgiris!

Qarabag ili Ferencvaroš neće igrati protiv Dinama, izvukli su par s Plzenom.

Na dan kad kreću u treće pretkolo Lige prvaka protiv Ludogoreca, nogometaši Dinama saznat će i potencijalnog suparnika u play-offu tog natjecanja u slučaju da prođu Bugare.

Ždrijeb je u 12 sati, a Dinamo je već razmješten u podskupine pa Modrima ili Ludogorecu prijeti Trabzonspor te parovi Qarabag/Ferencvaroš, Bodo Glimt/Žalgiris Vilnius te Apollon/Maccabi Haifa.

U slučaju da ne prođe Bugare, Dinamo će u play-offu Europa lige u novi ždrijeb gdje prijete:
Olympiakos - Slovan
Malmö - Dudelange
Maribor - HJK
Shamrock - Škupi
Zürich - Linfield

FOTO: HINA/Admir Buljubašić

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!