Nogomet

Ćuže odveo Zrinjski u play-off, Kizilžar ispao s ukupno dva udarca u gol u dvije utakmice

Mihaela Bradovski • četvrtak, 11.08.2022.
Ćuže odveo Zrinjski u play-off, Kizilžar ispao s ukupno dva udarca u gol u dvije utakmice
Foto: FaH

Zrinjski iz Mostara i APOEL s Cipra izborili su nastup u play-offu Konferencijske lige. I Zrinjski i APOEL izbacili su nam dobro poznate Kazahstance Tobol i Kizilžar...

Sergej Jakirović sa Zrinjskim je izborio play-off Konferencijske lige. Nakon pobjede 1:0 u prvom susretu golom Nike Jankovića izravno iz kornera, u uzvratu kod Tobola remizirao je 1:1.

Zrinjski je poveo sredinom prvog dijela kada je odličnom loptom proigran Mario Ćuže, on je pobjegao čuvaru i pogodio za vodstvo.

Tu prednost Zrinjski je održavao sve do 53. minute kada je Serge Deble izjednačio i pružio nadu Tobolu. Kazahstanci su se trudili i pokušavali doći do vodstva, ali Zrinjski je izdržao.

Kod Zrinjskog svih 90 minuta igrali su Josip Čondrić, Niko Janković, Marin Magdić. Ćuže je igrao do 64. minute, jednako kao i Frane Maglica, a Mario Tičinović igrao je do sudačke nadoknade. U drugom dijelu ušli su Karlo Kamenar, Matija Malekinušić, Matej Senić i Domagoj Stranput.

Kizilžar je na Cipru s bunkerom djelomično izdržao i izgubio 1:0 od APOEL-a, a u uzvratu u Nur Sultanu odigrao je 0:0, ali imao je samo dva udarca na gol u svih 90 minuta, točnije 180.

Ovakav nastup Kizilžara dovoljno govori o veličini blamaže Osječana. Mateo Mužek u obrani Kazahstanaca bio je svih 90 minuta.

Konferencijska liga, treće pretkolo:
Tobol - Zrinjski 1:1 (0:1)
Kizilžar - APOEL 0:0 (0:1)

FOTO: HINA/Marko MRKONJIĆ

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!