Ostali sportovi

Parlov Koštro: 'Jako teška utrka s puno uspona i padova, a cilj je bio posebno težak'

Mihaela Bradovski • ponedjeljak, 15.08.2022.
Parlov Koštro: 'Jako teška utrka s puno uspona i padova, a cilj je bio posebno težak'
Foto: EPA

Hrvatska maratonka Matea Parlov Koštro osvojila je srebrno odličje na Europskom prvenstvu u Münchenu i ostvarila najbolji plasman u karijeri...

Matea Parlov Koštro imala je u nogama dobar rezultat, došla je kao kandidatkinja za dobar plasman, ali malo tko ju je vidio kao kandidatkinju za odličje. Sve je razuvjerila i ostvarila fantastičan rezultat.

"Bila je to jako teška utrka s puno uspona i padova, a cilj je bio posebno težak. U zadnjim kilometrima bili smo u grupi od četiri i postala sam jako umorna, znala sam da mi je u zadnjih 500 metara šansa za osvojiti medalju. Bilo je zadovoljstvo trčati na ovoj stazi."

Forma je izvrsna i to joj je davalo nadu.

"Moj osobni rekord je tek 25. na listi, ali forma je stvarno dobra. Znala sam da kako nemam 2:25 na papiru, da moram biti strpljiva. Prije dva tjedna oborila sam nacionalni rekord na 10 kilometara pa sam znala da sam jaka u finišu."

Parlov Koštro ima problema s ozljedom, ali ona je nije spriječila.

"Mučila sam se s ozljedom s maratona u Sevilli i zbog toga mi je teško trčati puno zavoja. Nije mi bilo bitno je li to bio krug od 10 ili 42 km, fokusirala sam se samo na kilometre, tempo i grupu. Nisam vidjela ništa od grada oko staze, ali sam čula ljude i to me jako motiviralo."

FOTO: EPA/ADAM WARZAWA

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!