Tenis

Bravo majstore! Sjajni Borna Ćorić srušio i velikog Nadala!

Matej Kačan • četvrtak, 18.08.2022.
Bravo majstore! Sjajni Borna Ćorić srušio i velikog Nadala!
Foto: EPA

Borna Ćorić u Cincinnatiju je pokazao natruhe igrača kakav je mogao biti bez ozljeda. Po drugi put na istom mjestu je svladao velikog Rafu Nadala...

Odlične igre nastavlja nizati Borna Ćorić na Mastersu u Cincinnatiju. Nakon Lorenza Musettija, pred Borninim reketom morao je kapitulirati i veliki Rafael Nadal, i to po drugi put u karijeri.

Rijetki su oni koji su Nadala dobili dvaput, a još rjeđi oni koji su ga dvaput dobili na istom mjestu, ali Borni je to pošlo za rukom 2016. i sad. Ćorić je slavio u trileru od skoro tri sata.

Posebno maratonski bio je prvi set u kojem su servisi odlični i sigurni, a jedinu break loptu ima Ćorić kod 3:3, što Nadal spašava. Ni u tie-breaku nema promjena, Borna mora spašavati dvije set lopte tek kod 6:5 i 7:6 da bi potom on preuzeo inicijativu.

Osvojio je dva poena u nizu i s 8:7 te 10:9 bio je nadomak seta, ali do toga je došao tek mini breakom za 11:9. U drugom setu slična priča, ali jedinu break šansu Nadal koristi kod 3:3 i uzima set sa 6:4.

Ništa manje sigurni servisi nisu ni u trećem, ali Borna je taj koji kod 3:2 na servisu Španjolca radi 40:15 i odmah iz prve prilike radi svoj prvi break večeri iz druge lopte. Odservirao je do kraja mirno i sa 6:3 izborio ogromnu pobjedu.

152. igrač svijeta, koji uglavnom po jakim turnirima igra s pozivnicama, u osmini finala će na Roberta Bautista-Aguta.

ATP Cincinnati, drugo kolo:
Borna Ćorić (HRV) - Rafael Nadal (Špa, 3) 7:6, 4:6, 6:3

FOTO: EPA/Christophe Petit Tesson

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!