Nogomet

Drugoplasirani Slaven i Gorica u dobrim formama otvaraju šesto kolo

Matej Kačan • petak, 19.08.2022.
Drugoplasirani Slaven i Gorica u dobrim formama otvaraju šesto kolo
Foto: FaH

Slaven Belupo nakon skoka na drugo mjesto ima tu čast otvoriti šesto kolo SuperSport HNL-a i odlučivati sam o svojoj sudbini, ali u goste stiže neugodna Gorica...

Početak šestog kola SuperSport HNL-a obećava nam dobru utakmicu u Koprivnici. Susreću se Slaven Belupo, koji je suprotno svim najavama s osam bodova drugi na tablici i Gorica koja je napokon upisala prvu pobjedu i u sredini je s pet bodova.

Obje su momčadi prošlog vikenda teškom mukom, ali vrlo zadovoljavajuće izborile pobjede za nastavak niza bez poraza koji je sad kod oboje na brojci od tri susreta. Slaven je u gostima svladao Rijeku, dok je Gorica sjajnim preokretom pobijedila protiv Lokomotive.

Prije toga oboje su upisali po remi, oboje protiv Šibenika i jednog od dvojca Rijeka/Osijek pa možemo reći da su zasad sezone za jedne i za druge jako slične. Gorica je uz utakmicu manje na gol-razlici 5:5, Slaven je na 3:5.

Radi se o dvije dobro složene ekipe i dva dobro poznata HNL trenera. Zoran Zekić i Samir Toplak jako dobro se znaju, iznenađenja ne bi trebalo biti i svakako nas čeka tijesan i zanimljiv susret.

Što su rekli

Zoran Zekić, trener Slavena: "Dobro smo ušli u sezonu, možda smo mogli imati i koji bod više, ali to bi bilo malo bahato. Razvijamo dosta mladih igrača, neki će i sutra dobiti priliku i to je ono što želimo. Mislim da možemo igrati još malo brže, okomitije, kompaktnije, ali svega smo dva mjeseca zajedno, još nismo na onoj razini na kojoj želimo biti."

Samir Toplak, trener Gorice: "Očekuje nas jako teška utakmica i morat ćemo se puno namučiti da stvorimo nešto, ali nakon pobjede u prošlom kolu vidimo svoju šansu. Idemo se nametnuti, igrači su skinuli teret s leđa od pritiska te prve pobjede i dat ćemo sve od sebe da pariramo jako dobrom Slavenu."

Nedostaju

Slaven Belupo: Sušak (ozljeda), Caimacov, Krstanović, Jambor (upitni)

Gorica: Keita, Mitrović, Deni Jurić (ozljede)

Mjesto, vrijeme, suci

Stadion Ivan Kušek Apaš, Koprivnica, 20 sati

Suci: Ante Čuljak, Luka Pajić, Anto Marić, Ante Čulina

Prošli susret

Slaven Belupo - Gorica 2:1 - Prošli susret ove dvije ekipe odigran je u 33. kolu prošle sezone, također u Koprivnici. Tad su obje ekipe imale riješenu situaciju, Slaven je bio siguran u ostanak, a Gorica je imala tek teoretske nade za peto mjesto. Preokretom u završnici slavio je domaćin nakon što je Babec zabio u 19. minuti za Goricu, a Krstanović i Božić u zadnjih 20 minuta za Slaven. Zabio je i Zapata pogodak kasno u nadoknadi, ali je poništen.

Prognoza:

Remi - Obje ekipe u dobrom su ritmu i protiv favorita su to pokazale te su uzele zadovoljavajući plijen. Slaven je svakako favorit kod kuće i na drugom mjestu, ali podjela bodova u tradicionalno čvrstim susretima ovih ekipa svakako bi zadovoljila oba trenera i nastavila pozitivan trend skupljanja bodova.

FOTO: HINA/Miljenko Klepač

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Gorica 3432:48-1638
8Istra 1961 3333:51-1837
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3416:79-637

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!