Tenis

Nema stajanja: Ćorić izborio veliko finale protiv Tsitsipasa!

Matej Kačan • nedjelja, 21.08.2022.
Nema stajanja: Ćorić izborio veliko finale protiv Tsitsipasa!
Foto: EPA

p>Ni u polufinalu Cincinnatija nije zaustavljen Borna Ćorić. Prekrasna priča nakon dvije godine muke s ozljedama nastavljena je pobjedom nad Cameronom Norriejem u dva seta...

Fantastični, maestralni, nestvarni Borna Ćorić igrat će finale Mastersa u Cincinnatiju! Borna je u svoj niz dodao još jednog Top 10 nositelja turnira i rubnog Top 10 igrača svijeta, Camerona Norrieja koji trenutno leži na 11. mjestu.

Britanac nije uzeo ni seta i s Bornom je na terenu izdržao sat i pol. Bolje je krenuo Norrie u meč i ima 3:1 nakon četiri igre, ali Borna potom radi dva breaka u nizu za 3:3 i 5:3 te mirno završava set.

U drugom je prvo Ćorić spasio break loptu kod 1:0 pa je oduzeo servis protivniku za 3:2 i do kraja mirno i suvereno servirao za meč. Čak je mogao do novog breaka kod 4:2, ali nitko to neće pamtiti niti će se žaliti.

Ono što se pamti je sjajan niz za čovjeka koji se na vrhunsku razinu vratio nakon dvije godine neigranja i pozivnicom sa 152. mjesta. Musetti - Nadal - Bautista-Agut - Auger-Aliassime - Norrie, a sad, nadamo se i Stefanos Tsitsipas.

Grk je u velikom polufinalu protiv prvog na svijetu Daniila Medvjedeva odigrao triler u dva i pol sata te je slavio sa 7:6, 3:6, 6:3. Finale je na rasporedu u nedjelju u 22:30.

Masters Cincinnati, polufinale:
Borna Ćorić (HRV)- Cameron Norrie (VB) 6:3, 6:4
Stefanos Tsitsipas (GRČ, 4) - Daniil Medvjedev (RUS, 1) 7:6, 3:6, 6:3

FOTO: EPA/Christophe Petit Tesson

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!