Košarka

Mulaomerović: 'Ne možemo biti nezadovoljni, ali zakazali smo u obrani na Dragiću'

Matej Kačan • nedjelja, 21.08.2022.
Mulaomerović: 'Ne možemo biti nezadovoljni, ali zakazali smo u obrani na Dragiću'
Foto: FaH

Ivica Zubac i Damir Mulaomerović osvrnuli su se na prihvatljiv poraz Hrvatske od Slovenije, ali uz dobre stvari obojica su istaknula probleme u obrambenoj tranziciji...

Mnogo dobrih stvari, ali i one loše, pogotovo u obrani, vidio je izbornik Damir Mulaomerović u porazu od Slovenije. Svakako dosta bolja predstava Hrvatske neego prije nepuna dva mjeseca protiv istog suparnika.

"Ne možemo biti nezadovoljni večeras protiv ove jake Slovenije. Vodili smo dobre dvije četvrtine, a onda je došlo do pada koncentracije u trećoj. Bilo je puno grešaka u obrani, posebno na Dragiću koji je za 16 minuta dao 19 poena", rekao je, pa nastavio:

"Podbacili smo u defenzivnoj tranziciji i obrambenom skoku. Dodatno nemam dečkima što zamjeriti jer smo odigrali dobru utakmicu, bilo je tu dosta dobrih stvari, a neke još moramo popraviti. Mislim da smo se ovom utakmicom podigli za još jedan nivo i čekamo utakmicu s Poljskom u pozitivnom raspoloženju", kaže izbornik.

U prvom poluvremenu, dok je Hrvatska igrala dobro i vodila, ključna figura u reketu bio je Ivica Zubac.

"Dobro smo ušli u utakmicu, držali smo se plana i defenzivno dobro odigrali prvo poluvrijeme. Dogodio se taj pad u trećoj četvrtini. Moramo izaći više fokusirani nakon poluvremena, moramo popraviti taj radni dio, defenzivnu tranziciju, bolje pričati, bolje se mečirati i popraviti obrambeni skok. Imamo još par dana za rad, idemo u pravom smjeru, bolji smo iz dana u dan. Spremni smo i svi smo, hvala Bogu, zdravi i mislim da imamo jako dobre šanse u sljedećim utakmicama", kaže centar.

FOTO: HINA/STA/Anže Malovrh

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!