Tenis

Borna Ćorić osvojio Cincinnati i došao do najvećeg rezultata u karijeri!

Branimir Korać • ponedjeljak, 22.08.2022.
Borna Ćorić osvojio Cincinnati i došao do najvećeg rezultata u karijeri!
Foto: EPA

Borna Ćorić vratio se u svjetski teniski vrh, tamo gdje mu je i mjesto! U najljepšem tjednu karijere osvojio je Masters 1000 turnir u Cincinnatiju, svoju prvu Masters 1000 titulu u karijeri!

U Cincinnati je došao, a da su ga mnogi i prije odigranog prvog meča već relativno brzo ispratili s turnira. Ždrijeb je bio nemilosrdan, odmah je dobio jednog od najtežih kvalifikanata u Lorenzu Musettiju, a znao je da ga već drugo kolo vodi na Rafaela Nadala.

Međutim Ćorić je vjerovao, išao meč po meč, svaka pobjeda samo ga je sve više dizala i Borna je igrao sve bolje što je turnir odmicao.

Finale je bilo fantastično, Stefanos Tsitsipas je vrhunski igrač, međutim u finalu je Borna bio taj koji je vodio glavnu riječ, diktirao poene i hrabro išao prema pobjedi.

U početku je bilo malo nervoze i Tsitsipas je krenuo s 3:0, ali Ćorić se uspio vratiti, poravnati na 4:4 i nakon toga imao je sve pod kontrolom. Tie-break prvog seta bio je briljantan, Borna ga je dobio sa 7:0 ki dodatno se nakrcao samopouzdanjem.

U drugom setu izvukao je 0:40 u prvom gemu i nakon toga se potpuno otvorilo. Tsitsipas nije imao nikakav odgovor i nakon 2:2 Borna s četiri gema u nizu odlazi do pobjede.

Puno mu ova pobjeda znači, do nje je stigao kao 154. igrač svijeta, a Cincinnati će napustiti kao 29. igrač na ATP ljestvici. 29 winnera i samo 14 neprisiljenih pogrešaka u finalu, u možda i najvažnijem meču u karijeri, samo pokazuje s koliko je samopouzdanja igrao u ovom finalu.

Embed from Getty Images

Goran Ivanišević osvajao je Stockholm i Pariz, Ivan Ljubičić Indian Wells, a Marin Čilić 2016. godine Cincinnati. Šest godina kasnije pridružio im se i Borna Ćorić.

Ken Rosewall, Jimmy Connors, Ilie Nastase, John McEnroe, Ivan Lendl, Mats Wilander, Boris Becker, Stefan Edberg, Pete Sampras, Andre Agassi, Roger Federer, Andy Murray, Novak Đoković, Rafael Nadal.... svi oni osvajali su turnir u Cincinnatiju. Sada je i Borna Ćorić.

Cincinnati, finale:
Borna Ćorić (Hrvatska, PR) - Stefanos Tsitsipas (Grčka, 4) 7:6(0), 6:2

FOTO: EPA/CHRISTOPHE PETIT TESSON

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!