Nogomet

Srebrni iz Rusije oprostio se od reprezentacije: Šime Vrsaljko ne može više pomoći

Branimir Korać • petak, 26.08.2022.
Srebrni iz Rusije oprostio se od reprezentacije: Šime Vrsaljko ne može više pomoći
Foto: FaH

Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić neće moći više računati na Šimu Vrsaljka. Desni bočni srebrne reprezentacije iz Rusije odlučio je zaključiti reprezentativnu karijeru...

Iako je u godinama u kojima bi još uvijek mogao pomoći reprezentaciji, Šime Vrsaljko prisiljen je zaključiti reprezentativnu karijeru. 30-godišnji desni bočni i član reprezentacije koja je osvojila srebro na Svjetskom prvenstvu u Rusiji, jednostavno više ne može.

Ozljede koje ga prate i koje su mu u velikoj mjeri narušile karijeru, traže od Vrsaljka više vremena za odmor i oporavak što znači da uz igranje u klubu na visokoj razini, ne dopušta i igranje u reprezentaciji.

Ivan Strinić, Vedran Ćorluka, Ivan Rakitić, Tin Jedvaj, Filip Bradarić, Nikola Kalinić, Mario Mandžukić, Ante Rebić, Milan Badelj, Marko Pjaca, Josip Pivarić, Danijel Subašić i sada Vrsaljko, dio su reprezentacije koja je osvojila srebro, a sada iz raznih razloga više nisu u reprezentaciji.

Vrsaljko je skupio u dresu A reprezentacije 52 nastupa, a posljednju utakmicu odigrao je u sklopu Lige nacija u lipnju kada je Hrvatska gostovala u Kopenhagenu te upisala pobjedu protiv Danske 1:0.

Bio je to povratnički nastup nakon što Vrsaljko nije bio u krugu reprezentacije godinu dana, a zadnji nastup prije ovog imao je na Europskom prvenstvu protiv Češke u susretu koji je okončan remijem 1:1.

Prošao je sve mlade hrvatske selekcije, a debitirao je u A reprezentaciji 9. veljače 2011. godine u prijateljskom dvoboju protiv Češke koji je okončan pobjedom Hrvatske 4:2, a Vrsaljko kod izbornika Slavena Bilića odigrao prve četiri minute zamijenivši Ivu Iličevića.

Nakon što se Darijo Srna oprostio od reprezentacije 2016. godine, Vrsaljko je preuzeo njegovu poziciju i bio prvi izbor na desnom boku.

Nakon Svjetskog prvenstva u Rusiji 2018. godine, krenuli su sve učestaliji problemi s ozljedama i Vrsaljka u reprezentaciji nije bilo skoro tri godine, vratio se na početku kvalifikacijskog ciklusa za ovogodišnje Svjetsko prvenstvo, ali problemi su se ponavljali i u konačnici ga natjerali na oproštaj.

Embed from Getty Images

Vrsaljko je puno dao hrvatskoj reprezentaciji, igrao je unatoč zdravstvenim problemima svom snagom i silinom, bio je vrlo važan faktor u osvajanju svjetskog srebra, međutim više nije išlo i morao je povući ovaj potez. Pokušao se vratiti u Ligi nacija, ali jednostavno ne ide i otvorio je mjesto drugim igračima.

Pamtit ćemo Vrsaljkove sjajne nastupe u dresu reprezentacije, "odmaranje na zastavi" u Rusiji, ali ćemo ga i dalje pratiti u dresu grčkog Olympiakosa čiji je član i s kojim nastavlja klupsku karijeru.

EP 2024., skupina D

1Turska 814:7+717
2Hrvatska 813:4+916
3Wales 810:10012
4Armenija 89:11-28
5Latvija 85:19-143

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!