Košarka

Težak udarac za Španjolce, Llull propušta Eurobasket

HINA, Mihaela Bradovski • četvrtak, 25.08.2022.
Težak udarac za Španjolce, Llull propušta Eurobasket
Foto: EPA

Španjolska košarkaška reprezentacija će na Europskom prvenstvu (1.-18. rujna) nastupiti bez jednog od svojih važnijih igrača playmakera Sergia Llulla koji je napustio 'La Roju' u četvrtak zbog ozljede mišića koljena, objavio je u četvrtak Španjolski košarkaški savez (FEB).

Nakon boli koju je osjetio u srijedu na utakmici protiv Islanda, liječnički pregledi obavljeni u (četvrtak) ujutro potvrdili su da je Llull ozlijedio mišić zbog čega neće moći 30. kolovoza putovati s reprezentacijom u Tbilisi, navodi FEB.

"Tužan sam jer neću moći igrati Eurobasket s obitelji. Ali sretan što sam podijelio ove tjedne s ovom senzacionalnom grupom. Sretno momci!", napisao je Llull na Twitteru.

Kako pišu španjolski mediji, Llullu, koji je protiv Islanda odigrao samo dvije minute, trebat će desetak dana za oporavak, što znači da neće biti spreman za prvu utakmicu Španjolske na Euru 1. rujna protiv Bugarske.

To je veliki udarac za 'La Roju' koja na Eurobasket ide bez braće Gasol, bez Sergia Rodrigueza (umirovljen) te bez ozlijeđenih Rickyja Rubia, Carlosa Alocéna i Alberta Abaldea kao i bez Alexa Abrinesa, Pierrea Oriole i Víctora Clavera.

Llull je sa Španjolskom osvojio tri europska zlata (2009., 2011., 2015.), zatim svjetsko zlato (2019.) i srebro na Olimpijskim igrama u Londonu (2012.).

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!