Nogomet

Budicin: 'Razgovarao sam s upravom, svaki trener ovisi o rezultatima pa tako i ja'

Mihaela Bradovski • četvrtak, 25.08.2022.
Budicin: 'Razgovarao sam s upravom, svaki trener ovisi o rezultatima pa tako i ja'
Foto: FaH

Rijeka u subotu dočekuje na Rujevici Varaždin, a Fausto Budicin i dalje u funkciji trenera prve momčadi nada se preokretu i napokon pobjedi...

Pred Rijekom je dosta neugodna zadaća, u lošem je nizu, rezultati su daleko ispod očekivanja, a u goste dolazi vrlo dobri Varaždin.

"Varaždin ima pozitivan ulazak u sezonu, to je momčad koja igra poletno i napadački te ima puno igrača željnih afirmacije. Očekuje nas zanimljiva utakmica i dobar protivnik. Za izlazak iz krize tražimo dobru predstavu popraćenu dobrim rezultatom. Ako želimo uspješno igrati protiv Varaždina, trebamo maksimalno spremne igrače. Tu imamo problemčića, ali nadam se da ću uspjeti izabrati one koji su najspremniji za dobar rezultat", kaže Fausto Budicin.

Budicin ističe kako je nakon boda u Puli ipak bilo nešto ugodnije raditi.

"Neću se ponavljati pa se vraćati na prošli tjedan. U ovaj tjedan smo ušli s prekinutim nizom poraza. Znam da momčad želi dobar rezultat i spremni smo to napraviti u subotu. Dat ćemo sve od sebe. Navijači su nam dosad najpozitivnija stvar i nadam se da će imati još malo strpljenja i da ćemo napokon tu podršku i zaslužiti nastupom na terenu."

Ostaje li Budicin na klupi Rijeke duže vrijeme ili?

"Na žalost, kriva je adresa. Razgovarao sam s upravom, naravno da svaki trener ovisi o rezultatima pa tako i ja. Ovo je kao priča o polupraznoj boci, moja situacija je takva. Puno toga ovisit će o reakciji igrača na terenu. Ako budemo pravi na terenu, lopta će nam vratiti, ako ne budemo, imat ćemo problema. U Puli smo pokazali da momčad vrijedi, ali da ima problema sa samopouzdanjem što je normalno, vjerujem da će se s Varaždinom to promijeniti."

Budicin se ne zamara dužim rokom jer na to ne može utjecati, fokusiran je samo na skoru budućnost.

"Treba se fokusirati samo na prvi sljedeći trening ili utakmicu. Ništa se neće promijeniti ako se budem bavio s onim što će biti za deset dana. Znam da moram danas završiti detaljni skauting Varaždina, sutra razgovarati s fizioterapeutima, prezentirati ideje igračima mi da se moramo dogovoriti oko detalja i taktike. Ako sve budem radio kako treba, imat ću šanse za pozitivan rezultat. Ako ću gubiti energiju na druge stvari, neće biti dobro." Što se tiče izostanaka, njih će sigurno biti.

"Frigan nije u konkurenciji, Halilović i Galešić su danas odradili prvi trening s ostatkom momčadi. Iz predostrožnosti smo iz treninga maknuli četvoricu o kojima ćemo imati više detalja nakon pregleda liječnika."

FOTO: HINA/Miljenko KLEPAC

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!