Nogomet

Iznenađenje sezone gostuje kod Lokosa koji igraju sjajan nogomet

Mihaela Bradovski • subota, 27.08.2022.
Iznenađenje sezone gostuje kod Lokosa koji igraju sjajan nogomet
Foto: FaH

Današnji program u SuperSport HNL-u donosi dvoboj između Lokomotive i Slaven Belupa, zanimljiv susret u kojem će Lokosi probati oploditi dobru igru bodovima, a Slaven pak prekinuti s lošim igrama u Kranjčevićevoj...

Lokomotiva i Slaven Belupo otvaraju današnji program sedmog kola SuperSport HNL-a. Lokosi igraju dobar nogomet kao i inače, možda bi bilo pravednije da imaju koji bod više. Koprivničanci su s druge strane najugodnije iznenađenje sezone, momčad koja drži trenutno drugu poziciju na ljestvici.

Lokosi igraju svoj nogomet, otvoren, napadački, u tome dolazi do pogrešaka mi primaju dosta golova, ali njihove utakmice uvijek su atraktivne i zanimljive iako imaju problema od početka sezone s izostancima, no Silvijo Čabraja jako dobro balansira sa sastavljanjem momčadi.

Niti protiv Slaven Belupa ne treba očekivati drugačiju Lokomotivu. Ono što će ovaj put pokušati je napokon ne primiti pogodak i probati riješiti problem koji imaju u branjenju prekida.

Zoran Zekić s druge strane vrlo zadovoljno može pogledati na napravljeno ove sezone. Pa čak i kada njegova momčad nije izgledala dobro, kao u prošlom kolu protiv Gorice, pronašla je način kako doći do sva tri boda.

Prošle sezone Zekić nije bio sretan, Slaven je na proljeće imao jako loše razdoblje, čak u nekim trenucima izgledao je kao trener koji razmišlja o odlasku, ali sve mu se vratilo ove sezone.

Koprivničanci su jednostavno u dobrom ritmu, očito su pripreme odrađene vrlo kvalitetno i da nije bilo one katastrofe protiv Dinama, Zekić bi si mogao dati 5+.

Što su rekli

Silvijo Čabraja, trener Lokomotive: "O kvaliteti Slaven Belupa trenutno govori pogled na tablicu, znači, trenutno je drugoplasirana momčad lige. Igraju vrlo ozbiljan i organiziran nogomet. Zna se tko što radi u ekipi u svih devedeset minuta i to im donosi dobre rezultate. Što se tiče našeg kadra, dobra vijest je povratak u momčad oporavljenog dvojca, Aliyu i Pivarić će konkurirati u kadru. Jedini ozlijeđeni igrač nam je Blaž Bošković, tako da imamo bolje uvjete nego što smo imali prethodno kolo."

Zoran Zekić, trener Slaven Belupa: "Imamo jako loš skor u Kranjčevićevoj, tamo smo uredno padali i imali nevjerojatne gafove. Nismo dosad izgledali dobro na tom travnjaku, nadam se da će se to ovdje promijeniti. Što se tiče našeg ulaska u sezonu, lijepo je pogledati tablicu, ali to danas ništa ne znači. Slijedi nova utakmica i novi protivnik. Nadam se da ćemo biti u pravom izdanju, da će igrači koji će dobiti priliku dobro odraditi posao."

Nedostaju

Lokomotiva: Kačavenda, Bošković (ozljede)

Slaven Belupo: Sušak, Soldo (ozljede), Talys (tri žuta kartona)

Mjesto, vrijeme, suci

Kranjčevićeva, 18:55

Suci: Duje Strukan (Split), Hrvoje Radić (Split), Goran Perica (Šibenik), Marino Majstrović (Split) VAR: Mario Zebec (Cestica),k Bojan Zobenica (Velika Gorica)

Prošli susret

Lokomotiva - Slaven Belupo 3:1 - Odradio je Slaven Belupo dpobro prvo poluvrijeme i vodio 1:0 golom Crnca, ali onda je Čabraja uveo Marka Dabru koji postiže dva pogotka, jedan je dodao Aliyu i Lokosi su odnijeli pobjedu.

Prognoza

Pobjeda Lokomotive - Svaka čast Koprivničancima i svemu što su napravili dosad ove sezone, ali prednost ide Lokosima. Hoće li ih nagraditi za dobru igru?

FOTO: HINA/ Tomislav Pavlek

SuperSport Hrvatska nogometna liga

  • Rezultati
  • Ljestvica
1Dinamo 3681:28+5381
2Hajduk 3665:41+2471
3Osijek 3646:41+550
4Rijeka 3644:44049
5Istra 1961 3636:38-246
6Varaždin 3641:51-1046
7Lokomotiva 3645:50-543
8Slaven Belupo 3627:46-1943
9Gorica 3636:50-1432
10Šibenik 3624:56-3227

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!