Nogomet

Angelovski preuzeo Goricu: 'Zadovoljstvo je biti trener u ovoj ligi jer je iz godine u godinu sve kvalitetnija'

Branimir Korać • subota, 27.08.2022.
Angelovski preuzeo Goricu: 'Zadovoljstvo je biti trener u ovoj ligi jer je iz godine u godinu sve kvalitetnija'

Gorica je i službeno dobila novog trenera. Niti 24 sata nakon smjene Samira Toplaka, na klupu Gorice stigao je bivši izbornik Sjeverne Makedonije Igor Angelovski...

Službeno je potvrđeno, Igor Angelovski je novi trener Gorice. Angelovski je preuzeo momčad nakon što je sinoć Samir Toplak upisao novi poraz i dobio otkaz.

"Odluke o promjeni trenera su oduvijek meni osobno bile najteže, ali upravo takve odluke moraju biti na leđima predsjednika kluba. Želim se još jednom zahvaliti Samiru Toplaku i Branku Lađeviću na svemu pozitivnom što će u Gorici ostati iza njih. Igor Angelovski je naš izbor i uvjeren sam da će respekt koji je stvorio nakon sjajnih rezultata reprezentacije Sjeverne Makedonije uz nova iskustva pretočiti u novu dimenziju Gorice. Drago mi je da smo vrlo brzo dovršili ovaj posao i već danas smo svi zajedno na čelu s novim trenerom u pripremama za sljedeću utakmicu Gorice s Varaždinom", poručio je Nenad Črnko za klupsku stranicu.

Angelovski prati situaciju u HNL-u i ne bi trebao imati problema s prilagodbom.

"Pratim sve utakmice u hrvatskoj ligi još od kada sam bio izbornik Sjeverne Makedonije jer je puno igrača igralo u hrvatskim klubovima pa mogu reći da vrlo dobro znam situaciju u HNL-u. Zadovoljstvo je biti trener u ovoj ligi jer je iz godine u godinu sve kvalitetnija i naravno da je to onda velika motivacija za trenera."

Makedonski stručnjak se predstavio, dosad je imao dosta uspjeha i nada se da će rtako nastaviti i u Gorici.

"U prvoj sezoni kao trener u Rabotničkom osvojili smo duplu krunu, uz tada konkurenciju velikana makedonskih klubova kao što su Vardar i Škendija. Sljedeću sezonu Rabotnički je završio na drugom mjestu u prvenstvu, ali je ponovno osvojio Makedonski nogometni kup. Nakon toga sam postao izbornik Sjeverne Makedonije i na toj sam se poziciji zadržao šest godina. Ostvarili smo povijesni uspjeh plasmanom na Euro 2020. godine po prvi puta i u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo pobijedili smo Njemačku u gostima (1:2) i vrlo sam ponosan na te rezultate. Sada me čeka novi izazov i vrlo motiviran ulazim u to."

Goricu poznaje i vjeruje kako je riječ o kvalitetnoj momčadi.

"Najbitnije mi je da budemo dobri kao tim, to nam treba biti na prvom mjestu, a pojedinci moraju biti dio tima i svaki igrač mora dati svoj maksimum u interesu kluba za ostvarivanje što boljih rezultata. Gorica posjeduje kvalitetu i mislim da upravo ona može donijeti bolje rezultate, to je i najveći razlog zbog kojeg sam pristao preuzeti klupu Gorice. Neću se razbacivati izjavama, moj način rada je da idemo polako. Trenutno nam je najvažnije gostovanje u subotu, moramo se dobro pripremiti i otići na tu utakmicu ostvariti pozitivan rezultat."

FOTO: HNK Gorica

SuperSport HNL

1Dinamo 3258:24+3472
2Rijeka 3263:23+4071
3Hajduk 3246:21+2561
4Osijek 3255:41+1448
5Lokomotiva 3244:33+1147
6Varaždin 3235:42-736
7Gorica 3229:43-1435
8Istra 1961 3230:50-2034
9Slaven Belupo 3236:59-2330
10Rudeš 3214:74-607

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!