Nogomet

1. NL juniora: Dinamo i Varaždin jedini stopostotni, Hajduk poražen u Rijeci, luda utakmica u Dugopolju

Branimir Korać • ponedjeljak, 29.08.2022.
1. NL juniora: Dinamo i Varaždin jedini stopostotni, Hajduk poražen u Rijeci, luda utakmica u Dugopolju
Foto: FaH

Odigrani su susreti trećeg kola 1. NL za juniore, a nakon trećeg kola samo su još Dinamo i Varaždin stopostotni...

Dinamo je ostao stopostotan pobjedom u gostima kod Inkera u Zaprešiću s visokih 4:0. Zaprešićani su se držali jedno poluvrijeme, ali u nastavku susreta Dinamo je golovima Luke Lukanića, Marka Brkljače, Frana Topića i Vilima Geca otišao do visoke pobjede.

U utakmici kola Rijeka je ugostila Hajduk i upisala pobjedu 1:0. Aktualni prvaci tako su nakon remija u Šibeniku prosuli bodove i na Rujevici te imaju četiri od mogućih devet golova. Pobjedu Rijeci donio je golom u 94. minuti Niko Gajzler.

Šibenik je stigao do sva tri boda kod kuće protiv Mladosti iz Ždralova koju je svladao s 2:0. U svakom poluvremenu po jedan pogodak, u 35. minuti Stipe Silov je doveo domaćina u vodstvo, a potvrda pobjede stigla je u sudačkoj nadoknadi kada je Lovre Katić postavio konačnih 2:0.

Prve bodove osvojio je Slaven Belupo koji je s 4:0 svladao Cibaliju. Koprivničanci su imali olakšan posao nakon što je Gabrijel Drmač u 11. minuti isključen pa je domaćin s igračem više i golovima Adriana Jagušića (dva), Emanuela Mađarića i Kristijana Katalenca stigao do visoke pobjede.

Zanimljivo je bilo i u Osijeku gdje je gostovala Lokomotiva, a susret je odlučen jednim pogotkom i to u ranoj fazi. Osijek je poveo u petoj minuti golom Dominika Solića i tu su prednost zadržali do kraja susreta.

Problema nije bilo za Goricu koja je odradila vrlo dobru utakmicu protiv Rudeša i glatko slavila s 3:0. Do pobjede su je odveli s dva gola Maro Vrdoljak te s jednim Luka Brlek.

najluđa utakmica odigrana je u Dugopolju gdje je istoimeni domaćin poražen od Istre 1961 5:3. U 49. minuti Dugopolje je preko Filipa Kukića povelo 3:0 nakon što su ranije zabijali Luka Petrović i Niko Vejić te se činilo da ide prema sigurnoj pobjedi. Međutim Istra je u zadnjih pola sata napravila veliki preokret i slavila uz dva gola Bojana Gobba te po jednim Matije Šusterajtera, Lorenza Travaglije i Luke Radonića.

Varaždinci zasad izgledaju odlično te su novu pobjedu ostvarili u gostima kod Sesveta s 3:0. Za tri boda su pogađali Martin Plavec Marković, Petar Ratajec i Tin Levanić.

1. NL juniora, treće kolo:
Inker - Dinamo 0:4
Rijeka - Hajduk 1:0
Šibenik - Mladost Ždralovi 2:0
Slaven Belupo - Cibalia 4:0
Osijek - Lokomotiva 1:0
Gorica - Rudeš 3:0
Dugopolje - Istra 1961 3:5
Sesvete - Varaždin 0:3

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Pročitaj više

NogometHNLOstale lige
Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!