Nogomet

Čačić: 'Učinit ćemo sve da uspon Rijeke ne krene u petak, Hajduk će biti u borbi za titulu do kraja'

Matej Kačan • četvrtak, 01.09.2022.
Čačić: 'Učinit ćemo sve da uspon Rijeke ne krene u petak, Hajduk će biti u borbi za titulu do kraja'
Foto: FaH

Nogometaši Dinama otvaraju novo kolo SuperSport HNL-a dvobojem protiv Rijeke. Susret je najavio Ante Čačić koji respektira suparnika unatoč krizi na Rujevici...

Trener Dinama Ante Čačaić najavio je novu obvezu svoje ekipe u SuperSport HNL-u. Utakmica protiv Rijeke inače je vrlo težak ispit i derbi, ali Riječani su u velikoj krizi. No, Čačić ih ne podcjenjuje zbog toga.

"Nova utakmica, novi podražaj i obveza. Igramo protiv Rijeke koja je u prvenstvo zakoračila uvjetno rečeno skromno prema bodovnom učinku, ali to je momčad koja će se dizati s vremenom. Promijenili su dosta igrača, dobili novog trenera. Čeka nas dosta zahtjevna utakmica jer uvijek Rijeka zna biti neugodna, a mi smo u ritmu utakmica svaka tri-četiri dana."

Dinamo je saznao ždrijeb za Ligu prvaka i mnogi su već mislima na Chelseaju u utorak, ali igrači ne smiju misliti tako.

"Nadam se da ćemo izbjeći razmišljanja o utorku, učinit ću sve da tako bude. Ako bude tako, onda možemo očekivati da ćemo odigrati dobro. Već stereotipno ponavljam da nam je prvenstvo primarno i da u svakoj utakmici moramo tražiti tri boda. Sigurno smo favoriti i domaćini, ali to treba pokazati na terenu."

Situacija u kadru što se tiče zdravlja nije bajna.

"Imamo i zdravstvenih problema, znate da nam je stradao Boško Šutalo, isto tako neki igrači osjećaju posljedice katastrofalnog terena u Šibeniku. Trening će dati odgovor na kojih 11 mogu računati. Neki imaju posljedice neravnog terena i bolove u zglobovima i koljenima: Moharrami, Perić, vidjet ćemo kako je s Ristovskim, Mišić... Vidjet ćemo nakon zadnjih snimki za Šutala i Theophilea kako je, ja vjerujem da bi Šutalo mogao participirati u dijelu utakmice, no pričekat ćemo mišljenje liječnika."

Govori se i o transferu Josipa Šutala, ali on bi svakako trebao ostati u momčadi, čak i da se proda.

"Zna se da za Šutala ima interesa. Ako se finalizira, bit će tako da ostane ovdje cijelu sezonu i od sljedećeg ljeta ide gore."

Čudan početak sezone u HNL-u, Čačić se osvrnuo na Rijeku i Osijek koji su u krizi i dosad su bili na dnu.

"Spomenuo sam Rijeku, dosta ih je otišlo i došlo je mnogo mladih igrača. Nesretno su zakoračili u prvenstvo i po meni vrlo brzo promijenili trenera. Sve se to na kraju odrazilo, ali siguran sam da će se vratiti. Prvenstvo je dugo, učinit ćemo sve da taj povratak ne započne u petak. Što se tiče Osijeka, za njih je veliki šok bilo ispadanje u Europi nakon 2:0 i igrača više. No, to je kvalitetan kadar i siguran sam da će na kraju biti u borbi za sam vrh."

Prvi je ovo tjedan od početka sezone da Dinamo nije igrao europsku utakmicu usred tjedna.

"Imali smo utakmicu u nedjelju, sad je u petak pa nije baš cijeli tjedan odmora. Dali smo igračima slobodan dan. Između utakmica kad je Europa nemate vremena za ozbiljniji trening, većinom je to rekuperacija pa je i ovaj tjedan bio uobičajen."

Govorilo se o dovođenju lijevog bočnog u završnici prijelaznog roka, ali nije se taj posao dogodio.

"Na vrat na nos kupovati igrače i ulagati, a da nismo sigurni nije pametno. Učinit ćemo sve da do zimskog prijelaznog roka vidimo možemo li naći gotovo rješenje, a u međuvremenu ćemo nastojati od igrača koje imamo učiniti sve da se adaptiraju na ulogu i da budu sve bolji. Na kraju dana, to mi je i posao. Nisam razočaran, i da smo doveli lijevog beka, to ne znači da bi u Ligi prvaka bilo lagano. Učinit ćemo sve da i Bočkaja, Štefulja i Ljubičića učinimo što boljima na toj poziciji, ali i skautirat ćemo za zimu."

Hajduk na tablici zaostaje već deset bodova, ali Čačić ne očekuje šetnju do titule.

"Nije Hajduk previše zaostao, to su četiri boda jer imaju dvije utakmice manje. No, radi se o Hajduku koji je u ekspanziji i napretku. Imaju dobru momčad i fantastično ozračje u i oko kluba. Na neki način su u prednosti jer igraju svakih sedam dana, držim da će biti u borbi za titulu do samog kraja i čak mislim da će biti teže nego prošle sezone", završio je Čačić.

FOTO: HINA/Daniel Kasap

SuperSport HNL

1Dinamo 3360:25+3575
2Rijeka 3364:25+3971
3Hajduk 3346:22+2461
4Osijek 3358:42+1651
5Lokomotiva 3345:36+947
6Varaždin 3336:42-639
7Istra 1961 3333:51-1837
8Gorica 3330:47-1735
9Slaven Belupo 3340:60-2033
10Rudeš 3315:77-627

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!