Ostali sportovi

Organizatori nemaju sreće, treći put odgođeno Svjetsko dvoransko prvenstvo

Branimir Korać, HINA • četvrtak, 01.09.2022.
Organizatori nemaju sreće, treći put odgođeno Svjetsko dvoransko prvenstvo
Foto: EPA

Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici, koje se trebalo održati u Nanjingu od 17. do 19. ožujka 2023., po treći put je otkazano zbog pandemije koronavirusa u Kini, priopćilo je u četvrtak upravno tijelo World Athletics.

Svjetsko dvoransko prvenstvo u Nanjingu se prvotno trebalo održati 2020. godine, međutim zbog epidemije COVID-19 odgođeno je na ožujak 2021., a potom i na ožujak 2023. Međutim, sada je otpao i posljednji datum.

Svjetska atletika je priopćila da je odluka o odgodi natjecanja 2023. donesena uz suglasnost organizacijskog odbora Nanjinga i Kineskog atletskog saveza (CAA).

"Razočarani smo što smo morali ponovno odgoditi ovaj događaj zbog okolnosti izvan naše kontrole, ali smo to učinili kako bismo dali sigurnost sportašima i savezima članicama koji se pripremaju za natjecateljsku sezonu 2023.", rekao je predsjednik Svjetske atletike Sebastian Coe.

Svjetsko dvoransko prvenstvo u atletici održalo se u ožujku ove godine u Beogradu, a sljedeće izdanje održat će se u Glasgowu u ožujku 2024. godine, dok je Nanjingu ponuđena organizacija natjecanja 2025.

"Nažalost, vremenski okvir će nas spriječiti da premjestimo događaj 2023., ali dvoransko prvenstvo će se vratiti 2024. u Glasgowu. Ponudili smo Nanjingu izdanje 2025. jer smo svjesni značajnih priprema koje je lokalni organizacijski odbor već napravio za domaćinstvo događaja i želimo izbjeći potencijalne financijske gubitke za sve strane", istaknuo je Coe.

Kina nije bila domaćin nijednog međunarodnog atletskog natjecanja od početka pandemije 2020. godine.

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!