Košarka

Simon pod upitnikom: 'Osjetio je zatezanje, vidjet ćemo kako će biti ujutro'

Branimir Korać • četvrtak, 01.09.2022.
Simon pod upitnikom: 'Osjetio je zatezanje, vidjet ćemo kako će biti ujutro'
Foto: FaH

Sve se činilo idealnim, ali ipak dogodio se problem s Krunom Simonom koji je osjetio zatezanje u mišiću i možda će morati propustiti Grke...

Hrvatska košarkaška reprezentacija otvara nastup na Europskom prvenstvu sutra u Milanu protiv Grčke. Damir Mulaomerović je optimist i vjeruje u svoju momčad.

"Vjerujem u moje igrače, vjerujem da možemo igrati dobru košarku. Dobro se poznajemo i onaj koji bude imao više srca bit će bliže pobjedi. Obje momčadi bit će na početku nervozne, svi jedva čekamo taj početak, spremni smo za nastup", poručuje izbornik.

Hrvatska se već privikla na dvoranu, koševe, uvjete.

"Ja sam jako zadovoljan, odradili smo tri dobra treninga, aklimatizirali smo se, imali smo sada i dosta vremena zajedno, jako sam zadovoljan. Vjerujem u ove momke i siguran sam da možemo biti dobri, samo moramo biti hrabri i skromni. Prvenstvo je nikad jače, a sretan sam jer smo u kratko vrijeme stvorili dobru i radnu atmosferu. Morat ćemo se svi žrtvovati za pobjede."

Protiv Grka bit će jako teško.

"Glavna zvijezda je Giannis jer je jedan od najboljih, naravno tu su i Sloukas, Papapetrou, Papagiannis, moramo ih svesti u igru 5 na 5, bit će teško, radi se o sjajnoj ekipi sa sjajnim trenerom, ali znamo sve o njima i napravit ćemo sve što je u našoj moći. U obrani moramo biti pravi, napravili smo dobar skauting, ali teren uvijek ponudi i nešto drugo. Dečki su spremni, idemo skromno, hrabro i dokle dođemo."

Pojavio se problem sa Simonom, sutra će biti jasnije kakva je situacija.

"Vidjet ćemo ujutro, doskočio je u jednom napadu i osjetio malo zatezanje, vidjet ćemo ujutro. Spreman je igrati i preko bola, ali jutro će dati više odgovora."

Hrvatska je ovog ljeta prošla puno toga, od debakla u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo pa sada priprema za Eurobasket.

"Najveći problem bilo je vrijeme koje smo proveli zajedno, Bojan i Ivica su bili samo četiri dana s nama, a igrali smo protiv Slovenije i Finske koje su dobre momčadi. Morali smo se nakon toga podići, raditi i drago mi je da su dečki radili naporno i ozbiljno, u pretkvalifikacijama smo upisali dvije pobjede, zadovoljan sam kako smo se dizali iz dana u dan. Ono što želim je da budemo hrabri i igramo dobru košarku, ovdje nema lošeg protivnika."

FOTO: HINA/Miljenko KLEPAC

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!