Košarka

Itoudis: 'Hrvatska je odlična momčad, Mula ju je jako dobro vodio'

Branimir Korać, HINA • petak, 02.09.2022.
Itoudis: 'Hrvatska je odlična momčad, Mula ju je jako dobro vodio'
Foto: EPA

Grci su uzeli pobjedu u prvom nastupu na ovogodišnjem Europskom prvenstvu, nakon velike borbe svladali su Hrvatsku s 89:85...

Izbornik grčke reprezentacije Dimitris Itoudis rekao je da će najviše pamtiti pribranost svoje momčadi u ključnim trenucima u pobjedi (89:85) protiv Hrvatske, koju je nazvao "odličnom momčadi".

"Bilo je prema očekivanjima. Igrali smo protiv odlične momčadi koju jako poštujem. Nismo baš dobro počeli. Hrvatska je imala kontrolu na oba kraja terena. No, vratili smo se vrlo brzo i došli do 19 koševa prednosti. Imali smo plus 16 na poluvremenu, što nas je na neki način opustilo. Oni su se vratili probijanjima naše obrane i vanjskim šutom. No, ono što ću zasigurno pamtiti iz ove utakmice je pribranost koju smo pokazali u ključnim trenucima, kad se Hrvatska vratila. Imali smo odličan skok, pogađali smo, iznuđivali faulove i igrali pametno. Još nam nedostaju neki važni dijelovi, ali rastemo kao momčad. Turnir je dug, u našoj su skupini dobre reprezentacije s puno odličnih igrača", izjavio je grčki izbornik na konferenciji za medije u Milanu.

Itoudis je pohvalio pripremu taktike s hrvatske strane.

"Mislim da je pristup Hrvatske bio dobar, obrambeno i napadački. Mula je odlično vodio momčad, zbog čega sam sretan, jer smo zajedno osvojili Euroligu i imali puno lijepih zajedničkih trenutaka. Imaju igrače koji su talentirani, koji mogu puno toga s loptom i bez nje. Kroz utakmicu smo mijenjali puno toga. Bilo je trenutaka kad smo bili prestatični. Puštali su nas na šutu i ne kažem da je to bio loš izbor. No, imamo spremnu taktiku i za to."

Osim Giannisa Antetokounmpa te Tylera Dorseyja koji su ubacili po 27 koševa, važnu ulogu u ovoj pobjedi imao je Dimitrios Agravanis koji je sa 11 poena bio treći strijelac grčke reprezentacije.

"Sve u svemu, bila je to dobra utakmica za nas. Borili smo se u obrani i napadu, kao i uvijek. Imali smo dobre i loše trenutke. Važno je da smo u ključnim trenucima bili dobri, kako u obrani, tako i u napadu. Ovo je dobra lekcija za nadolazeće utakmice. Ovo je tek prva pobjeda i moramo tako nastaviti."

FOTO: EPA/Daniel Dal Zennaro

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!