Nogomet

Čačić: 'Chelsea sutra i Chelsea u 11. mjesecu neće biti isti, to je možda prilika'

Branimir Korać • ponedjeljak, 05.09.2022.
Čačić: 'Chelsea sutra i Chelsea u 11. mjesecu neće biti isti, to je možda prilika'
Foto: FaH

U Dinamu s velikim uzbuđenjem dočekuju sutrašnji dvoboj protiv Chelseaja na otvaranju Lige prvaka. Svjesni su tko je favorit, ali neće se olako predati...

Ante Čačić priprema svoje igrače za veliku utakmicu, u prvom kolu Lige prvaka na maksimirski travnjak dolazi Chelsea. Jasno je tko je favorit, ali Dinamu nitko ne može uzeti nadu.

"Sutra nas čeka utakmica koju smo silno željeli, to je nagrada za titulu prvaka jer bez nje ne bi bili u ovoj situaciji. Liga prvaka je za nas velika satisfakcija i siguran sam da ćemo od svega ovog svi profitirati, igrači napredovati, klub rasti, a navijači i mediji imati mogućnost vidjeti ovakve veličine. Nismo nigdje favoriti, ali svuda ćemo tražiti šansu. Naša je obaveza pred punim stadionom napraviti sve da u 90 minuta damo svoj maksimum, da limitiramo kvalitetu Chelseaja i tražimo svoju priliku. Ovo nije eliminacijska utakmica, moramo joj se radovati i napraviti sve da budemo svoji. Nema Dilavera koji je pod temperaturom, Boško Šutalo ima tu težu ozljedu, a Menalo je zaradio udarac u butni mišić."

Čačić je već trenirao Matea Kovačića s kojim ima dobar odnos.

"Ponosan sam da sam vodio Kovu baš u Ligi prvaka, bio je deset godina mlađi, devet godina je mlađi od Luke, a naš Martin Baturina je devet godina mlađi od njega. Drago mi je da je napravio takvu karijeru, bitan je za igru Chelseaja. Bili smo i u reprezentaciji zajedno, naravno da kontakti postoje."

Dinamov trener priznaje kako mu je ovo najveća klupska utakmica u karijeri.

"Imao sam i veliku utakmicu s PSG-om, ali tu je bilo 4.500 ljudi na tribinama, tako da je ovo ipak nešto posebno, sigurno najveća u mojoj klupskoj karijeri."

Liga prvak dobro će poslužiti Čačiću da vidi koliki je plafon njegove momčadi za koju vjeruje da može biti još bolja.

"Logično je da se momčad diže i još će se dizati. Ovdje ćemo vidjeti koliki nam je doseg, vidjet ćemo koliko možemo narasti. Rekao sam da ćemo rasti i dizati se, ostvarili smo što nam je najvažnije, a sad ćemo vidjeti. Imaju igrači dosta prostora za napredak, na svakom treningu dobijemo nove informacije i tako podižemo kvalitetu i rastemo."

Chelsea dolazi u trenutku kada još uvijek nije u idealnom stanju i to je nešto što Dinamo mora probati iskoristiti.

"Mislim da je dobro da nam sada dolazi, oni su na otvaranju sezone, imaju dosta novih igrača, Chelsea sutra i Chelsea u 11. mjesecu neće biti isti. Sutra moramo napraviti sve da ga iznenadimo, to je možda prilika."

Bruno Petković danas je zaradio poziv u reprezentaciju što je i Čačićeva pobjeda.

"Rekao sam mu na pripremama da ću smatrati neuspjehom ako se ne vrati u reprezentaciju jer stvarno ima klasu. Sretan sam što sam uspio, ali tu je on najvažniji. Zasluge pripadaju i ostatku ekipe, bio je u krizi, ali sada je na igrama koje trebaju Dinamu i reprezentaciji."

Otočke novinare zanimao je Martin Baturina.

"Teško je u dvije rečenice opisati ga, riječ je o 19-godišnjaku koji igra kao 30-godišnjak. Jako dobro razumije igru, sjajan je tehničar, dobro radi i fazu obrane. Jak je u igri 1 na 1 i pred njim je sjajna karijera. Nema respekta, nastoji biti svoj svih 90 minuta, pred njim je zaista svijetla budućnost."

Isto tako zanimala ih je usporedba budžeta Dinama i Chelseaja.

"Razlika je ogromna, uspoređivati nije umjesno. U nogometu ne pobjeđuje novac, barem u jednoj utakmici, drugo je prvenstvo s puno kolo. U jednoj-dvije utakmice svi imaju šansu. Njihov budžet je 11-12 puta veći od našeg."

FOTO: HINA/ Damir SENČAR

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!