Nogomet

Kovačić: 'Suigrači me pitaju hoće li atmosfera biti kao i na Poljudu protiv Villarreala, mislim da će biti i bolja!'

Matej Kačan • ponedjeljak, 05.09.2022.
Kovačić: 'Suigrači me pitaju hoće li atmosfera biti kao i na Poljudu protiv Villarreala, mislim da će biti i bolja!'
Foto: EPA

Hrvatski nogometaš Mateo Kovačić s Chelseajem se vraća na Maksimir igrati protiv svog Dinama, i to će za njega biti jako posebna večer i utakmica...

Jedan povratnik na Maksimir u prvom kolu Lige prvaka bit će Mateo Kovačić. Dosta je godina prošlo od odlaska iz Dinama, Kovi je ovo prvi dvoboj protiv voljenog kluba.

"Nadam se da se pričalo lijepo o meni. Odmah je drukčiji osjećaj sletjeti u Zagreb i lijepo je vidjeti ljude koje nisam vidio dugo godina, sad vidim prije koliko godina sam otišao. Sretan sam i veselim se utakmici i atmosferi, bit će gušt igrati. Ja sam Dinamovac, ali ovaj put sam na drugoj strani i dat ću sve od sebe."

Mnogo je bilo upita za Matea oko karata, dolazi na Maksimir dosta obitelji i prijatelja.

"Dosta, ali to su slatke brige. Dolaze obitelj i prijatelji, možda su i uzbuđeniji od mene. Bilo je puno upita, ali to je normalno i drago mi je."

Mnogo se govorilo o odlasku Joška Gvardiola u Chelsea, a Mateo je imao samo riječi hvale.

"Pitali su me za Joška, naravno da sam imao samo riječi hvale. Igrački ga ne treba puno komentirati, on pokazuje kakav je igrač i to se zna. Vidio sam mu karakter u reprezentaciji, uvijek daje sve od sebe i s velikom željom igra. Nadam se da ćemo jednog dana biti suigrači i u klubu."

Svi govore o novom pojačanju Pierreu Emericku Aubameyangu, Kovačić očekuje veliko pojačanje. Što se samog Matea tiče, fizički mu forma napreduje.

"Nisam ga vidio na treningu, ali znam da je sjajan igrač. Svugdje je zabijao i bit će veliko pojačanje. Ja sam fizički sve bolje, imao sam probleme s koljenom i teške pripreme. Oporavljam se i sve sam bolje, ali moram doći do forme u utakmicama."

Možda je baš Aubameyang ono što je nedostajalo Chelseaju.

"Teško pitanje. Mogu reći da će biti pojačanje jer je pravi napadač i strijelac, što nam je nedostajalo. Nismo imali igrača od 20-25 golova koji je potreban za titulu. Veselimo se što ćemo ga imati u ekipi, nadam se da će nastaviti zabijati i ovdje."

Dinamo će biti težak suparnik, Kovačić to zna iz prve ruke.

"Dinamo raste iz dana u dan, tamo se radi fenomenalno, to znam iz prve ruke. U Europi su svake godine, bit će teško igrati jer kad je Maksimir pun i kad Dinamo osjeti publiku, znamo kako igraju. Znam osobno što nas čeka, Dinamo će biti nabrijan, nadam se da ćemo biti spremni za sutra."

Suigrači su s dosta raspitivali oko toga što mogu očekivati na Maksimiru.

"Pitaju me svi za to, rijetko tko je igrao na Maksimiru. Znaju da je atmosfera na Poljudu dobra, vidjeli su Villarreal i pitaju me hoće li biti ista atmosfera. Znaju koliko ljudi u Hrvatskoj vole nogomet, ali znamo što nas čeka i očekujemo tešku utakmicu. Očekujem bolju atmosferu nego na Poljudu", zaključio je.

FOTO: HINA/Damir Senčar

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!