Košarka

Čudesna utakmica Dončića za pobjedu protiv Francuske i prvo mjesto u skupini

Branimir Korać • srijeda, 07.09.2022.
Čudesna utakmica Dončića za pobjedu protiv Francuske i prvo mjesto u skupini
Foto: EPA

U izravnom dvoboju za prvo mjesto u skupini Slovenija je svladala Francusku i to uz nevjerojatan nastup Luke Dončića. U skupini A Dario Gjergja s Belgijom je upisao pobjedu protiv Bugarske i izborio osminu finala...

Sjajnu utakmicu odigrali su Slovenci i Francuzi, a na kraju je Slovenija slavila 88:82 i tako osigurala prvu poziciju u skupini B.

Bio je to dan Luke Dončića koji je bio nezaustavljiv. Niti lakat u glavu od strane Poiriera nije ga zaustavio, odigrao je nevjerojatnu utakmicu i vukao Sloveniju prema pobjedi.

I jedni i drugi bili su bez po jednog važnog igrača, Francuzima je nedostajao Yabusele, Slovencima Tobey, a Dončić i Dragić odigrali su gotovo svih 40 minuta i dobro će im doći odmor prije nokaut faze.

Francuska je odlično ušla u utakmicu, ali Slovenija se vrlo brzo vratila i najvećim dijelom vremena bila je u vodstvu. U završnici susreta, dvije minute prije kraja, Evan Fournier s linije slobodnih bacanja poravnao je na 82:82, ali do kraja susreta Francuzi su ostali bez poena i potpisali su kapitulaciju.

Dončić je ubacio nestvarnih 47 poena uz sedam skokova i pet asistencija, a Dragić je pratio s 14 poena. Kod Francuske Rudy Gobert ubacio je 19 poena uz osam skokova, a Evan Fournier dodao je 15 poena.

Embed from Getty Images

Bugarska neće vidjeti osminu finala. Trebala je pobjedu u zadnjem kolu protiv Belgije, ali do nje nije došla, upisala je poraz 89:80.

Hrvatski stručnjak Dario Gjergja s vrlo prosječnom reprezentacijom Belgije tako je izborio osminu finala i to s tri pobjede i dva poraza.

U ovom susretu njegovu momčad predvodili su Retin Obasohan s 25 poena i sedam skokova te Emmanuel Lecomte s 20 poena. Kod poraženih Aleksandar Vezenkov imao je 26 poena i 13 skokova, a v 18 poena i šest skokova.

Europsko prvenstvo, peto kolo:
Francuska - Slovenija 82:88
Bugarska - Belgija 80:89

FOTO: EPA/SASCHA STEINBACH

Europsko prvenstvo 2022., skupina A

  • Rezultati
  • Ljestvica

5. kolo

Turska69:72Španjolska
Bugarska80:89Belgija
Gruzija73:81Crna Gora
1Španjolska 41+63
2Turska 32+25
3Crna Gora 32+3
4Belgija 32+1
5Gruzija 14-44
6Bugarska 14-48

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!