Košarka

Aco prednost daje Hrvatskoj, ali upozorava: 'Postoje tri dileme pred Finsku'

Matej Kačan • petak, 09.09.2022.
Aco prednost daje Hrvatskoj, ali upozorava: 'Postoje tri dileme pred Finsku'
Foto: FaH

Nekadašnji hrvatski izbornik Aco Petrović prokomentirao je događanja na Eurobasketu uoči osmine finala te je u dvoboju Finske i Hrvatske prednost dao Hrvatskoj...

Hrvatski košarkaši napokon su u četvrtak navečer saznali svoj put u nokaut fazi Eurobasketa. U nedjelju u osmini finala čekaju Finci, a ako se to prođe, onda se ide na bolje iz dvoboja Litve i Španjolske.

Čini se to kao jedna od povoljnijih grana ždrijeba, premda je dokazano u lipnju da Finci baš i ne odgovaraju Hrvatskoj. No, uglavnom svi daju prednost Hrvatima, pa tako i Aco Petrović koji je sve komentirao na Twitteru.

"Otvara nam se dobar pogled kroz ždrijeb, međutim potrebno je odigrati puno, puno bolje", napisao je prije utakmice Srbije i Poljske koja je završila očekivanom pobjedom Srba i Hrvatsku poslala na Finsku.

Aco je dao i svoje prognoze susreta osmine finala pa je i Hrvatsku smjestio među izražene favorite:

"U utakmicama osmine finala čak u sedam njih su, za mene, jasno vidljivi pobjednici. Dakle: Slovenija, Srbija, Grčka, Njemačka, Francuska, Litva te Hrvatska. Dilema je jedino na utakmici Ukrajina-Poljska i tu blagu prednost dajem Ukrajincima."

Uslijedio je i komentar hrvatske igre te ono što izbornik treba odlučiti uoči Finaca:

"Ako je Mula razriješio tri dileme pred Finsku, mi smo u super situaciji. Zubac ili Matković na startu, četiri mala ili postava sa Šarićem te kakvu i koliku rolu može imati Mavra u knock out utakmici", naznačio je izbornik koji je Hrvatsku vodio na posljednjem Eurobasketu 2017.

Aco je uz to revidirao i svoje mišljenje o Grcima, koje nije posebno cijenio nakon susreta s Hrvatskom, ali naglasio je da su dosta jači nego što je pretpostavljao.

FOTO: HINA/Dario Grzelj

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!