Nogomet

Tjedan drugi, dan prvi Lige prvaka: Lewa se vraća u München, Tudor na Jakića i Smolčića

Matej Kačan • utorak, 13.09.2022.
Tjedan drugi, dan prvi Lige prvaka: Lewa se vraća u München, Tudor na Jakića i Smolčića
Foto: EPA

Drugi tjedan Lige prvaka započinje u utorak susretima u skupinama A, B, C i D. Svakako najviše pompe podiže dolazak Barcelone i Roberta Lewandowskog u München...

Skupina A

Jedina utakmica ove skupine u utorak igra se između Liverpoola i Ajaxa jer će Napoli i Rangers ukrstiti koplja u srijedu. Tek je drugo kolo, a Liverpoolu već ovisi dosta toga od ove utakmice.

U prvom kolu Napoli je prokazao sve slabosti i lošu formu Kloppove momčadi, a sad na Anfield stiže Ajax koji je i sam u sjajnoj formi i od poraza u Superkupu krajem srpnja niže samo pobjede.

Neke od njih bile su zaista impresivne kao 6:1 protiv Groningena, 4:0 protiv Rangersa u Ligi prvaka ili 5:0 protiv Heerenveena pa Nizozemci izgledaju kao momčad koja je spremna dosta zapapriti Liverpoolu.

Dogodi li se nepovoljan rezultat za Liverpool uz pobjedu Napolija, mogli bi Redsi rano upasti u minus i rupu u Ligi prvaka. Ono što može biti prednost za Redse je više odmora, za vikend nije bilo utakmica u Premier ligi pa su svakako željni nogometa i popravka slike.

Skupina B

Nakon jako tijesnih susreta u prvom kolu i pobjeda Atletica u pravoj drami u završnici, a Bruggea minimalnim rezultatom, slijedi kolo u kojem Porto i Bayer Leverkusen moraju popraviti dojam.

Posebno se to odnosi na "Apotekare" koji poraz od Bruggea nisuo čekivali, a loše stoje i u Bundesligi gdje su za vikend remizirali s Herthom i na očajnom su predzadnjem mjestu. S druge strane, Atletico je izborio veliko slavlje nad Portom pa je deklasirao Celtu pa nakon sporog ulaska u sezonu forma djeluje dosta ljepše.

Trebao bi se među vratnicama Madriđana opet naći Ivo Grbić i to ćemo ispratiti sa zanimanjem, a u drugom dvoboju skupine Porto dočekuje Club Brugge i traži prve bodove nakon što je dramatično u sudačkoj nadoknadi izgubio od Atletica.

Skupina C

U ovoj skupini imamo i dvoboj kola, a možda i najzanimljiviji susret grupne faze. Kao da sam dolazak Barcelone u München nije dosta, imamo i taj poseban trenutak povratka Roberta Lewandowskog na mjesto na kojem je tresao mreže i naprasno otišao.

Lewa je u sjajnoj formi ove sezone, zabija u već pet susreta u nizu i u službenim utakmicama za Barcu ima devet pogodaka i dvije asistencije. Kao da hat-trick Plzenu nije bio dosta, za vikend je Cadizu zabio i dvaput asistirao.

Cijela Barcelona igra sjajno, od početka sezone ima tek jedan remi s Rayom na samom početku, a nakon toga nanizala je pet pobjeda. Bayern malko kašljuca, u Bundesligi ima tri remija u nizu i nije prvi, dok je u Ligi prvaka bez problema sredio Inter u gostima.

I u ovoj grupi imamo nastupe Hrvata. Josip Stanišić mogao bi braniti zvijezde Barcelone, dok će Marcelo Brozović nakon gola za vikend na Plzen gdje je Inter veliki favorit i sve osim pobjede Talijana bio bi šok.

Skupina D

Još jedna "hrvatska" grupa. U onom ranijem terminu od 18:45 Tottenham i Ivan Perišić idu u bitku protiv Sportinga za prvo mjesto nakon što su obje ekipe upisale pobjede na startu.

Sporting je usprkos sjajnoj atmosferi u Njemačkoj deklasirao Eintracht koji zasad ne izgleda kao dorastao takmac Lige prvaka te je nakon blagog podizanja forme opet u Bundesligi poražen, sad od Wolfsburga.

Tottenham je pak protiv Igora Tudora i Marseillea dugo izgledao podređeno i nemoćno, ali crvenim kartonom Francuza susret je prelomljen u englesku korist s 2:0.

Tu slabu igru Eintrachta pokušat će iskoristiti Tudor da sjajnom startu u Ligue 1 pridoda i uspjeh u Ligi prvaka. I tu imamo hrvatski dvoboj, Tudoru će se suprotstaviti Kristijan Jakić i Hrvoje Smolčić s Eintrachtom.

FOTO: EPA/Quique Garcia

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!
  • cameosis13.09.2022. u 12:59
    ovo može samo pisati netko tko nije gledao utakmicu ???? da eintracht »nedorastao« i »deklasiran«, bože sačuvaj ... ???? deklasiran je bio sporting, do 65. su imali jedan udarac na vrata i trebali su popiti dva zgoditka. dvije kontre su na koncu donijele prevagu portugalcima, tako je to u nogometu... [više na forumu]
    cameosis