Košarka

[VIDEO] Kraj i za Grke, sjajni Nijemci ostavili ih bez polufinala

Branimir Korać • utorak, 13.09.2022.
[VIDEO] Kraj i za Grke, sjajni Nijemci ostavili ih bez polufinala

Nakon što je Španjolska u ranijem terminu pobjedom protiv Finske izborila nastup u polufinalu Europskog prvenstva, saznala je i protivnika. Igrat će protiv domaćina Njemačke koja je u sjajnom susretu svladala Grčku sa 107:96...

Možda je na papiru iznenađenje, ali prema svemu viđenom od početka turnira, Njemačka je potpuno zasluženo u polufinalu. Najviše izgleda kao momčad, igra izvrsnu košarku i zaslužila je boriti se za medalju.

Prvo poluvrijeme dvoboja protiv Grčke bilo je fantastično. S obje strane igralo se odlično, Njemačka je većim dijelom bila u laganom vodstvu, ali Grci su stalno puhali za vratom i bili u blizini.

U završnici prvog poluvremena napravili su seriju 7:0 i odnijeli vodstvo na odmor 61:57.

Ulazak Nijemaca u drugo poluvrijeme bio je ključan. Otvorili su poluvrijeme serijom čak 20:1, potpuno su nadigrali Grke i stigli do uvjerljivog vodstva.

Pokušali su se Grci vratiti, uspjeli u jednom trenutku spustiti na jednoznamenkasti zaostatak, ali onda je uslijedila nova serija Njemačke 16:4 za bijeg na 21 razlike i kraj priče.

Njemačku su predvodili Dennis Schroder s 26 poena i osam asistencija, po 19 poena donijeli su Franz Wagner i Andreas Obst, a Daniel Theis dodao je 13 poena i 16 skokova.

Kod Grčke Giannis Antetokounmpo je upisao 31 poen, osam asistencija i sedam skokova (isključen pet minuta prije kraja nakon druge nesportske), a Giannoulis Larentzakis dodao je 18 poena.

Europsko prvenstvo, četvrtfinale:
Njemačka - Grčka 107:96

FOTO: fiba.basketball

Europsko prvenstvo 2022., nokaut faza

četvrtfinale

Španjolska100:90Finska
Njemačka107:96Grčka
Francuska93:85 *Italija
Slovenija87:90Poljska

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!