Ostali sportovi

Norvežanin iznenadio i osvojio svjetsko zlato u kronometru

HINA, Matej Kačan • nedjelja, 18.09.2022.
Norvežanin iznenadio i osvojio svjetsko zlato u kronometru
Foto: EPA

U australskom Wollongongu održava se SP u biciklizmu, a iznenađenje u kronometru priredio je Tobias Foss osvajanjem zlata...

Norvežanin Tobias Foss iznenađujući svjetski je prvak u vožnji na kronometar na Svjetskom biciklističkom prvenstvu u australskom Wollongongu.

Na stazi dugoj 34.2 km Norvežanin je prestigao drugoplasiranog Švicarca Stafana Künga i trećeplasiranog Belgijca Remeca Evenepoela za iznenađujuću pobjedu.

Küng, koji je bio najbrži u oba međuvremena, od starta se najbolje snašao s rutom s nekoliko grubih dijelova i dvostrukim prelaskom preko padine Mount Ousleya.

Prije posljednjeg dijela imao je 11 sekundi prednosti ispred Fossa, a 15 ispred Evenepoela, no Švicarac je u cilju popustio, a Norvežanin se iznenađujuće veselio naslovu.

Za 25-godišnjaka iz Vingroma ovo je prva pobjeda izvan Norveške, nakon što je prije toga dva puta slavio na nacionalnom prvenstvu vožnji na kronometar te jednom u cestovnoj utrci. Danas je na cilju imao tri sekunde prednosti ispred Künga i devet ispred Evenepoela.

Nijemac Tony Martin i Švicarac Fabian Cancellara ostali su na vrhu vječne ljestvice s po četiri naslova. Talijan Filippo Ganna je mogao postati treći vozač s tri uzastopna naslova nakon Martina (2011.-2013.) i Australca Michaela Rogersa (2003.-2005.), ali nije uspio.

FOTO: EPA/Jan Hetfeleisch

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!