Automoto

AlphaTauri ukazao povjerenje Japancu, Tsunoda vozi i sljedeće sezone

Matej Kačan • četvrtak, 22.09.2022.
AlphaTauri ukazao povjerenje Japancu, Tsunoda vozi i sljedeće sezone
Foto: EPA

Japanski F1 vozač Yuki Tsunoda dobio je povjerenje AlphaTaurija te će i sljeedeće sezone voziti za sestrinsku momčad Red Bulla...

Još jedno mjesto na gridu za sezonu 2023. Formule 1 je popunjeno. AlphaTauri je potvrdio kako će Japanac Yuki Tsunoda i sljedeće sezone voziti za njihovu ekipu.

Tsunoda je trenutno u svojoj drugoj F1 sezoni i najviše od svega muči ga manjak konstante, ali dobit će priliku da u svojoj trećoj sezoni to riješi i pokaže talent.

Prošle sezone završio je 14. u poretku vozača, a ove je sezone tek 16. sa samo tri utrke u kojima je uzeo bodove. Za usporedbu, njegov momčadski kolega Pierre Gasly prošle sezone bio je deveti, a ove je 11.

"Želim se zahvaliti Hondi, Red Bullu i AlphaTauriju što mi nastavljaju davati priliku za vožnju u F1. Sezona nije gotova te i dalje guramo, potpuno sam fokusiran na to da je završimo na visokoj noti i radujemo se sljedećoj sezoni", rekao je.

To znači da je za sljedeću sezonu slobodno još tek nekoliko mjesta. Jedno od njih bi trebalo biti u AlphaTauriju jer Gasly vjerojatno odlazi u Alpine, a tražit će se njegov kolega u Francuskoj te po vozač u Haasu i Williamsu, a možda i u Alfa Romeu.

FOTO: EPA/Andre Pichette

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!