Tenis

Kraj za treću i četvrtu nositeljicu, Ruskinja jedina imala problema

Branimir Korać • petak, 23.09.2022.
Kraj za treću i četvrtu nositeljicu, Ruskinja jedina imala problema
Foto: EPA

Poznate su polufinalistice WTA turnira u Seoulu. Tri meča nisu ponudila nikakvu neizvjesnost, jedino je dvoboj između Ekaterine Aleksandrove i Lulu Sun bio dramatičan iako se tu očekivao najlakši posao za favoritkinju.

Najneizvjesniji dvoboj četvrtfinala odigrale su Ekaterina Aleksandrova i Lulu Sun. 340. igračica svijeta odigrala je odličan meč protiv druge nositeljice, bila je potpuno ravnopravna i na kraju je poražena u dva seta, ali dva vrlo tijesna seta. U drugom setu Sun je imala i set loptu u tie-breaku, no Ruskinja se izvukla i za dva sata otišla do pobjede.

Emma Raducanu je očekivala pak teži meč od Aleksandrove, a na kraju je lako slavila protiv Magde Linette. Mlada Britanka zasad izgleda vrlo uvjerljivo i takav meč odigrala je i protiv Linette koja je pala lakše od očekivanja.

Još brža bila je Tatjana Maria koja je za samo sat vremena svladala Lin Zhu. Njemica je ispustila svega dva gema, svakom setu po jedan i u najboljoj sezoni karijere prošla je u polufinale bez ikakvih problema.

Prva nositeljica Jelena Ostapenko ispustila je samo gem više protiv mlade Victorije Jimenez Kasintseve koja igra pod zastavom Andore. Ostapenko je slavila sa 6:2, 6:1 i ostavila je puno bolji nego u drugom kolu gdje se jako mučila protiv Gasanove.

WTA Seoul, četvrtfinale:
Ekaterina Aleksandrova (2) - Lulu Sun (Švicarska) 7:5, 7:6(6)
Emma Raducanu (Velika Britanija, 6) - Magda Linette (Poljska, 3) 6:2, 6:2
Tatjana Maria (Njemačka, 7) - Lin Zhu (Kina, 4) 6:1, 6:1
Jelena Ostapenko (Latvija, 1) - Victoria Jimenez Kasintseva (Andora) 6:2, 6:1

FOTO: EPA/CJ GUNTHER

Sviđa ti se članak? Podijeli ga!

Sadržaj se nastavlja
Za komentiranje članaka morate biti prijavljeni kao član Sportnet Kluba. Prijavite se!